Reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei au obtinut o mica amanare in aprobarea noilor masuri fiscale anuntate in urma cu o zi de guvern, a declarat vineri Dragos Anastasiu, dupa o intalnire cu premierul Mihai Tudose in cadrul careia si-a exprimat "ingrijorarea" si "tensiunea" din mediul de afaceri atunci "cand se anunta lucrurile peste noapte".

Dragos AnastasiuFoto: Hotnews

Anastasiu, care este si presedintele Camerei Germane de Comert, a precizat ca intalnirea cu primul ministru era prevazuta inainte de anuntarea acestor masuri, astfel incat reprezentantii CDR nu au venit "pregatiti cu calcule facut azi-noapte".

Dragos Anastasiu a vorbit despre "necesitatea predictibilitatii" si a vorbit despre "ingrijorare si tensiune in mediul de afaceri cand se anunta lucrurile si peste noapte si cu implementare peste doua luni".

In intalnirea care a avut loc la Vila Lac 1, reprezentantii mediului de afaceri si primul ministru au covenit "ca toate masurile sa nu intre in urmatoarea sedinta de miercuri", pentru a avea la o dispozitie inca o saptamana pentru "calcule si discutii".

Astfel, va exista o sedinta speciala de guvern vinerea viitoare, in conditiile in care "premierul a acceptat aceasta prelungire", a mai spus Dragos Anastasiu.

Intalnirea vine la o zi dupa o serie de madoficari masive in sistemul fiscal anuntate de ministrul de Finante si de ministrul Muncii. Printre acestea: cresterea salariului minim la 1.900 de lei, majorarea taxei de solidaritate la 2,25%, reducerea contributiilor la Pilonul II de pensii si impozit de 1% la companiile care au o cifra de afaceri sub 1 milion de euro.