Dragnea anunta re-incriminarea stopajului la sursa: neplata contributiilor de catre angajator va fi infractiune
Reamintim ca HotNews.ro a scris inca de miercuri despre planul coalitiei PSD-ALDE de incriminare a stopajului la sursa (neplata la buget de catre angajator a contributiilor datorate de angajat). Acesta ar fi unul dintre motivele transferarii tuturor contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului.
De ce e nevoie de aceasta incriminare? Ea a existat pana in 2015 in Legea privind combaterea evaziunii fiscale, dar a fost eliminata in urma unei decizii a Curtii Constitutionale. CCR nu a respins incriminarea in sine a stopajului la sursa, ci a cerut definirea mai exacta a taxelor si impozitelor vizate de incriminare.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Pe de alta parte, nu mi se pare normal sa obligi pe cineva sa-ti faca astfell de servicii. Sunt banii angajatului?, atunci da-i-i lui si sa se spele el pe cap cu statul! De ce sa oblig angajatorul sa opreasca niste bani din drepturile angajatului si sa-i vireze apoi statului sau sindicatelor? Asta implica niste costuri suplimentare ptr angajator, obligatii, griji, etc.
Adica de la 500.000 EURO in sus sa fie infractiune; in rest doar contraventie cel mult ..........
in UE unde sistemul este mai social, se retine mereu de angajator, pentru ca angajatul nu si-ar mai plati nimic !
Legea falimentului persoanelor fizice nici nu stiu daca este deja aprobata, si deci o masura de plata EFECTIVA a contributiilor de catre angajator si nu angajat ar fi o mare greseala !
Asa ca ... ceea este corect - este clar ca contributiile angajatului sa fie platite de angajator catre stat, altfel arunci milioane de oameni pe drumuri ca sa faca plati, in timp ce firmele sunt deja implicate in a face acest lucru.
De la 500.000euro in sus sa fie infractiune.
Pana la 500.00 euro doar contraventie fara amenda.......... doar sa se consemneze.
Haideti - asa cum zice Valer Dorneanu - ce mai asta este infractiune sa retii banii altuia? Sa vb. de chestii mai serioase.
In acelasi timp insa daca esti patron de buna credinta dar nu ai bani in firma sa platesti salariile... .
Vezi ca ti-a stat ceasul. Ai fost inghetat vreo doua decenii si te-au scos astia cu incalzirea globala?
„CCR nu a respins incriminarea in sine a stopajului la sursa, ci a cerut definirea mai exacta a taxelor si impozitelor vizate de incriminare.”
Daca pana la urma o parte din contributii erau ale agajatorului, acum practic angajatorul ii fura banii de contributii angajatului daca nu i le plateste.
legi mai usoare pentru corupti...
cat de curand se instaureaza sclavia...
da nu este o lege rea in principiu.... ORICE forma de coruptie sau furt TREBUIE pedepsita...
dar la noi legea se face ca cei dun guvern si parlament sa aiba voie sa fure...