​Conducerea MedLife, cel mai mare angajator din sectorul medical privat, a anuntat că nu va reduce salariile dupa ce Guvernul a modificat Codul Fiscal prin transferul contribuțiilor sociale la angajator si micsorarea impozitului pe venit. Mihai Marcu, CEO al companiei, avertizeaza insa ca "implementarea unor măsuri fiscale, de o asemenea amploare și într-un timp atât de scurt, nu este benefică pentru climatul de business".

Mihai MarcuFoto: Hotnews

"In acest moment nu au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare și nu putem avea o imagine completă asupra impactului veniturilor angajaților MedLife. Dacă se mențin normele de aplicare în forma în care au fost discutate, din simulările noastre și ale firmelor de consultanță financiară cu care lucrăm nu vor exista scăderi salariale. Prin urmare anunțăm că vom lua măsurile necesare pentru a menține salariile angajaților noștri cel puțin la nivelul actual”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife, citat de Financiarul.

MedLife are în acest moment cca 5800 de angajați și colabatori. Daca tranzactia de cumparare a companiei Polisano va fi aprobata de Consiliul Concurenței, Medlife va ajunge la 6300 de angajați și colaboratori.

"În calitate de cel mai mare angajator din sectorul medical privat, credem că este important să transmitem un mesaj de susținere și motivare al angajaților: suntem responsabili de locurile de muncă a cca 5800 de români, 35% dintre aceștia fiind exclusiv medici; vrem să le dăm acestora predictibilitate și sigurantă, mulți dintre ei au chetuieli și credite angajate și credem că au nevoie de susținerea noastră fermă”, a mai spus Mihai Marcu.

“Totodată, în calitate de companie românească, fondată de antreprenori români, dorim să atragem atenția că implementarea unor măsuri fiscale, de o asemenea amploare și într-un timp atât de scurt, nu este benefică pentru climatul de business. Sperăm ca și Guvernul să-ți schimbe radical retorica față de partenerii cruciali pentru economie, precum investitori străini, companiile multinaționale și instituțiile bancare, dar și pentru companiile românești. Credem că este imperios necesar ca si Guvernul să își asume ca după aplicarea acestor măsuri nu vor mai exista modificări la Codul Fiscal până la finele mandatului curent”, a adaugat CEO-ul MedLife Mihai Marcu.