Coalitia de guvernare promite ca va modifica legea Insolventei, astfel incat o firma sa nu poata ramane in faliment mai mult de 2 ani sau daca nu-si respecta planul de conformare pe o perioada mai mare de 6 luni, potrivit programului de guvernare propus de premierul desemnat, Viorica Dancila.

In plus, se are in vedere modificarea Legii 31/1990 astfel incat o persoana sa nu mai poata infiinta "o societate un anumit numar de ani dupa 2 insolvente".

Potrivit acestui program, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, se intentioneaza constituirea unei structuri in cadrul ANAF "pe tematica firmelor cu pierderi continue (peste 3 ani la rand), companiilor care au cifra de afaceri nula si a creditelor acordate de actionarii privati propriilor firme cu pierderi, precum si consolidarea Directiei de Preturi de Transfer din aceeasi institutie".

"Vom aduce modificari legislatiei, astfel incat firmele cu capital negativ sa-si reintregeasca capitalul si ANAF-ul sa fie imputernicit cu urmarirea indeplinirii acestei conditii", se mai arata in documentul citat.