Noul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni, dupa audierea in Comisia de buget-finante din Parlament, ca nu exclude revenirea la impozitarea progresiva, daca aceasta masura "are o logica" si daca se va dovedi ca este o masura mai buna pentru romani, iar Declaratia 600 ar putea fi unita cu Declaratia 200, potrivit News.ro.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

"Nu exclud revenirea la impozitarea progresiva, daca are o logica. Nu se aplica daca nu este mai buna pentru romani. Nu voi aplica niciodata ceva care sa fie contestat de mediul de afaceri, de simpli contribuabili", a afirmat Teodorovici, dupa audieri.

Noul ministru al Finantelor a precizat ca vor fi analizate toate propunerile, inclusiv cea legata de introducerea impozitului global, despre care Teodorivici a precizat ca nu va fi implementat in acest an, si de Declaratia 600.

"In cazul Declaratiei 600, vom da o OUG pentru prelungirea termenului de depunere si discutam mai multe variante, inclusiv unificarea cu Declaratia 200", spune Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor a adaugat ca in acest an nu va fi adoptata nicio taxa suplimentara si nicio crestere de taxe.