Postul de televiziune Romania TV anunta ca 40.000 de bugetari au veniturile taiate inca din ianuarie, urmand ca veniturile incasate sa fie mai mici decat anul trecut. Intrarea concomitent in vigoare a legii salarizarii (care plafoneaza cuantumul sporurilor la 30% din venitul brut) si a transferului contributiilor (rezultat al revolutiei fiscale initiate de Ionut Misa) duce la o taieri de salarii pentru 4% dintre bugetari, adica aproximativ 40.000 de persoane, arata Romania TV.

Olguta Vasilescu si Ionut MisaFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Reamintim ca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a admis joi ca pentru o serie de bugetari - "foarte putini" - vor exista reduceri salariale cuprinse "intre 10 si 40%", incepand cu 1 ianuarie 2018, dar a sustinut ca este vorba despre "unii dintre bugetari", argumentand insa ca era necesar "sa corectam aceste dezechilibre".

Pe langa bugetarii "de lux" invocati de ministrul Muncii exista insa si alte categorii de bugetari obisnuiti care au anuntat deja cu proteste din cauza scaderii salariilor: personal auxiliar din invatamant, grefieri, experti criminalisti.