Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ca acea expresie "formularele online se depun la etajul 2" nu era o gluma, ci era chiar o realitate, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul a fost intrebat de jurnalisti daca se va investi in sistemul informatic si i s-a adus aminte ca circula in mediul online expresia: "formularele online se depun la etajul 2".

"Sa stiti ca asta nu era o gluma, chiar era o realitate. Se primeau online, se printau, se luau din nou la mana. Cand am auzit asta, nu mi-a venit sa cred. Dar asta e", a spus Teodorovici.

Acesta a adaugat ca anul viitor formularele la Fisc se vor depune online.

"Obligatoriu (se va investi in sistemul informatic, n.r.), pentru ca fara zona asta de IT toata partea de infrastructura nu poate exista si orice reforma nu poate fi posibila (...). Persoane fizice, astazi sunt cam 700.000 de deponenti de formulare, din care maxim 5% sunt online. Pana la finalul lunii martie anul viitor, nu ca trebuie sa inversam raportul, trebuie sa ii facem pe toti sa fie online. Pentru ca anul viitor este toata lumea online. E normal sa fie asa, e secolul 21", a precizat Teodorovici.

Ministrul a spus ca nu e multumit de cum functioneaza directiile de finante din teritoriu.

"Nu o sa fiu niciodata multumit, oricat de bine ar fi, nu o sa fiu niciodata multumit. Eu ma uit si vad perceptia publicului larg vizavi de Fisc si asta vorbeam cu colegii mei (...). Trebuie obligatoriu sa schimbam aceasta perceptie in randul populatiei. Cum? Pai sa nu mai ceri ce cereai pana acum, sa fie cat mai simplu, omul sa nu se mai deplaseze, sa nu se mai incurce in fel de fel de declaratii, formulare, autorizatii, certificate fiscale pe care sa le ceara, ca e firma, ca e persoana fizica, nu conteaza", a afirmat Teodorovici.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat, vineri, la sediul Consiliului Judetean Dambovita, la o intalnire cu reprezentantii administratiei publice din judet, cu primari si oameni de afaceri.