Realitatea TV susține pe surse că întreagă conduce a Agenției Naționale de Administrare Fiscală urmează să fie preluată de fostul ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. Conform surselor citate, motivul ar fi reprezentat de rezultatele foarte slabe privind colectarea la bugetul de stat.

Ionut MisaFoto: Agerpres

Ionuț Mișa a fost ministru în Guvernul Tudose. Acesta a fost înlocuit la Ministerul Finanțelor de Eugen Teodorovici.

Ionuț Mișa a fost în trecut directorul Direcției mari contribuabili din ANAF și secretar de stat la Finanțe în Guvernul Grindeanu.

Ionuț Mișa și-a început activitatea în cadrul Direcției Generale de Finanțe Publice Constanța, că șef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri. Devine apoi șef Serviciu Gestionare Registru Contribuabili și Dosare Fiscale-Persoane Fizice din cadrul AFP Constanța, iar în 2005 e numit șef al Administrației Finanțelor Publice Eforie. După alți 4 ani îl găsim șeful Administrației Finanțelor Publice Constanța. În ANAF a fost numit șeful Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili în februarie 2013.Deține două apartamente (unul în Constanța și altul în Capitală) și a trecut un venit anual în 2016 de circa 97.000 de lei

Vezi aici declaratia de avere a fostului ministru al Finantelor.

Vezi aici declaratia de interese.