Decizia premierului Viorica Dăncilă prin care Ionuț Mișa este numit în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost publicat miercuri în jurul orei 15.00 în Monitorul Oficial.

Ionut MisaFoto: Agerpres

Tot miercuri a fost publicată decizia prin care Mirela Călugăreanu a fost eliberată din funcția de președinte al ANAF.

Cu puțin timp înainte, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declarase căa i-a înaintat premierului Viorica Dăncilă propunerea de numire a lui Ionuț Mișa la șefia ANAF.

Ziariștii l-au întrebat pe Teodorovici dacă propunerea de a-l numi pe Ionuț Mișa la conducerea Fiscului îi aparține, ministrul Finanțelor a fost evaziv, mărginindu-se să răspundă: "Cand faci o propunere, ti-o asumi"

Întrebat dacă informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa este propus pentru funcţia de şef la ANAF, Teodorovici a spus: „În mod normal nu comunicăm decât ceea ce apare în Monitorul Oficial, dar pot să vă confirm doar faptul că este o propunere făcută către doamna prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa şef la ANAF”, potrivit news.ro.

De asemenea, întrebat dacă schimbarea şefului ANAF vine ca urmare a problemelor cu privire la colectările de taxe în primele două luni ale anului, ministrul a spus că va discuta întreaga situaţie după ce decizia de numire a lui Mişa la conducerea ANAF va fi publicată în Monitorul Oficial.

„Aici v-aş ruga să discutăm despre întreaga situaţie în momentul în care apare în Monitorul Oficial decizia de numire a domnului Ionuţ Mişa ca şef al ANAF, după discutăm şi despre argumentele care au stat la baza acestei decizii”, a spus Teodorovici.

El a susţinut că evaluările din ANAF trebuie să aibă loc permanent, deoarece această instituţie este responsabilă cam de „tot ce înseamnă economie şi nu numai”.

„Evaluări trebuie să fie în permanenţă (...) fiind o structură importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economie şi nu numai. Evaluarea pe care o va face viitoarea conducere va veni cu un plan clar de măsuri de schimbare a situaţiei, de idei şi soluţii care să ducă la o abordare mult mai corectă, eficientă şi nu numai şi că acel dialog cu mediul economic şi cu fiecare contribuabil, aşa cum trebuie să fie”, a explicat ministrul Finanţelor.

Ionuţ Mişa a fost ministru al Finanţelor în Cabinetul Tudose.