Rata șomajului în zona euro, 8,5%, un minim al ultimilor 10 ani
Este cea mai redusă rată a șomajului înregistrată în zona euro din decembrie 2008, când nivelul a fost de 8,3%, pentru a crește la 8,7% în ianuarie 2009.
Șomajul în zona euro scade continuu după ce în septembrie 2016 a atins pragul simbolic de 10,0%. Cu toate acestea, rămâne în continuare mai mare decât ratele înregistrate înainte de criza financiară din 2007-2008, când evolua în jurul valorii de 7,5%.
La cel mai grav moment al crizei, rata șomajului a atins nivelul record de 12,1%, în aprilie, mai și iunie 2013 în zona euro.
Printre cele 19 țări ale zonei euro, cele mai mici valori au fost înregistrate în Malta (3,0%) și în Germania (3,4%).
Ratele cele mai ridicate au fost înregistrate în Grecia (20,8% în februarie, ultima cifră disponibilă) și Spania (15,9%).
În cele 28 de țări ale UE, rata șomajului a fost de 7,1% în aprilie, stabilă în raport cu martie.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri