Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat luni că dorește să promoveze o inițiativă legislativă care să limiteze intervențiile Guvernului asupra Codurilor Fiscal și de Procedură Fiscală, în sensul în care executivul să aibă dreptul doar la „măsuri de simplificare și eficientizare”, nu și „de a adăuga”.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

„(...) doresc să venim cu o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări. Cum? Printr-o prevedere clară în baza căreia modificările asupra celor două Coduri să poată fi delimitate din punct de vedere al competenţelor, doar Parlamentul să aibă dreptul de a adăuga, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare”, a spus Teodorovici, la dezbaterea moțiunii simple despre modificările la Codul Fiscal din Camera Deputaților.

Ministrul Finanțelor a mai spus că în această lună dorește să inițieze „o campanie amplă a celor două Coduri - Codul fiscal şi de procedură fiscală - articol cu articol, alături de toţi colegii din Senat, Camera Deputaţilor, din Comisiile parlamentare de specialitate şi de toţi actorii sau structurile şi organizaţiile reprezentative pentru mediul economic, pentru ca până în toamnă să venim cu un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat”.