SUA lansează o nouă salvă în războiul comercial cu China, care acuză Washingtonul că vrea să distrugă comerțul bilateral
"De peste un an, administrația Trump a cerut răbdător Chinei să stopeze practicile neloiale, să își deschidă piețele și să treacă la o concurență bazată pe regulile pieței", a declarat marți reprezentantul american pentru Comerțul american (USTR) Robert Lighthizer, citat într-un comunicat.
"Din nefericire, China nu și-a schimbat comportamentul (...) și acesta amenință viitorul economiei americane. În loc să răspundă la preocupările noastre, China a început să adopte măsuri de retorsiune față de produsele americane. Astfel de acțiuni nu pot fi justificate", a acuzat acesta.
Din cauza proceselor legale și de consultare, aceste taxe nu vor putea intra în vigoare înainte de septembrie dacă Statele Unite vor duce acest proces la capăt, au declarat oficiali ai administrației Trump.
Aceste noi măsuri nu constituie o surpriză deoarece președintele american a avertizat că va acționa în acest fel dacă Beijingul optează pentru escaladare după aplicarea, săptămâna trecută, a primelor măsuri protecționiste americane care vizează produse chinezești în valoare de 34 de miliarde de dolari.
Inițiativa anunțată marți, care prevede impunerea de tarife vamale de 10% pentru produsele vizate, declanșează procesul care va duce la aplicarea lor dacă primele două puteri economice mondiale nu ajung la o înțelegere.
China acuză SUA că vrea să distrugă comerțul bilateral
China a reacționat miercuri, avertizând că va fi forțată să adopte măsuri de represalii în cazul unor noi taxe vamale americane.
Într-un comunicat, ministerul chinez al Comerțului a apreciat drept "total inacceptabile" noile amenințări ale Washingtonului și a denunțat un "comportament irațional" al Statelor Unite precum și "hegemonia economică".
Cu puțin timp înainte, ministrul adjunct al Comerțului, Li Chenggang, a acuzat Statele Unite că vor să "distrugă" comerțul dintre cele două țări.
Beijingul a acuzat Washingtonul săptămâna trecută, după primele măsuri protecționiste americane, că au declanșat "cel mai mare război comercial din istoria economică".
În total, este vorba de 250 de miliarde de dolari produse chinezești ar putea fi afectate în total. Donald Trump a amenințat însă că nu se va opri aici și va viza importuri chinezești de 400 de miliarde de dolari.
Importurile chinezești în SUA au ajuns la 505 miliarde de dolari în 2017 iar soldul schimburilor comerciale între cele două țări s-a închis cu un deficit de 375 miliarde dolari pentru SUA.
Washingtonul a acuzat vara trecută Beijingul de "transfer forțat de tehnologii" prin obligarea companiilor americane care vor să vândă în China să creeze companii mixte care le forțează să caute parteneri chinezi care profită astfel de tehnologia americană. Administrația Trump a acuzat direct China de "furt" și i-a cerut să deschidă mai mult piețele.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
asta vrea sa creeze o noua crisa, dau doar sa distruga relatiile externe americane?!
In orice caz, spiritele se incing repede, o replica atrage alta: tavalugul a pornit. Sa speram ca se mai gasesc pompieri sa stinga focul inainte sa faca prapadul cel mare.
Si daca au cerut, ce? Voi de ce ati acceptat? Din anii '70 ati inceput sa va mutati productia in Asia, China a intrat mai tarziu in afaceri. V-a convenit foaaaarte mult, ca forta de munca era nu ieftina, ci inuman de ieftina, ati alegat dupa castig rapid si mare, ati generat somaj la voi in taram ati lasat oamenii fara paine, si ati transferat tehnologie nu numai in China, ci in toate tarile asiatice. N-ai fost tu, bolandule, la ei in vizita si ai semnat cu manuta ta peste 30 de acorduri?
Si, daca te mai invita odata si intind iar covorul rosu in fata ta, un impochimen escroc cu spume la gura, si a nevestei tale, o stoarfa culeasa de pe centura, mai semnezi 30!
- incalzit laminate/ forjate metalice cu gaz
- vopsele
- plasticuri
- ingraseminte chimice - amoniac- produs cu metan ca sursa de hidrogen. Aici poate nu e cazul, ca SUA poate isi produce pe plan intern ingrasemintele.
Si dupa aia Trump sa critice europenii ca iau gaz din Rusia.
Production[edit]
China produced 112 billion cubic meters of natural gas in 2013, making it the sixth largest gas producer in the world.Gas production more than doubled over the period 2005-2013.[4]
Natural Gas Imports[edit]
Despite rapidly rising natural gas production, in 2013 China imported 52 billion cubic meters of natural gas, making it the world's fifth largest gas importer. Imports increased more than tenfold in the period 2008-2013.[5] China has worked to diversify its sources for natural gas imports.
In 2013, China was the world’s third-largest importer of LNG, behind Japan and Korea. In that year, 85% of China's LNG supply came from Australia, Indonesia, Malaysia, and Qatar.[6]
To lessen dependence on LNG, China has built pipelines to import natural gas from Myanmar and Central Asia. In 2014, China closed a deal with Russia to import large volumes of gas from eastern Russia, starting in 2018.[7]
Omule, importurile din Rusia vor incepe, daca vor incepe in 2018.
De unde obsesia ta cu produsele chinezesti facute cu gaz rusesc nu stiu.