Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, fără avizul CSAT

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:24 Economie | Finanţe


Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Facebook
Executivul a aprobat, în ședința de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT.

Surse guvernamentale au precizat pentru Mediafax că decizia Guvernului s-a bazat pe un punct de vedere de la Ministerul Justiției care prevede că Executivul poate adopta rectificarea bugetară fără aviz de la CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR din 2015 potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz de la CSAT, nu și primirea avizului.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat pe 3 septembrie de Ministerul Finanțelor, veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 8.819,2 milioane lei, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 9.925,9 milioane lei. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, crește de la 26.959,8 milioane lei la 28.066,5 milioane lei, dar, urmare a modificării nivelului PIB estimat pe anul 2018, se menține, în termeni cash, la nivelul de 2,97% din PIB.

Printre instituțiile care au primit bani în plus la rectificare se numără:
 • - Ministerul Finanțelor Publice - Acțiuni Generale: +2.296,5 milioane lei
 • - Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: +955,9 milioane lei
 • - Ministerul Finanțelor Publice: +580,7 milioane lei
 • - Ministerul Afacerilor Interne: +366,3 milioane lei
 • - Ministerul Sănătății: +333,6 milioane lei
 • - Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale: +206,9 milioane lei per sold
 • - Ministerul Educației Naționale: +178,1 milioane lei,
 • - Ministerul Transporturilor: +170,5 milioane lei
 • - Ministerul Fondurilor Europene: +119,2 milioane lei
 • - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: +73,4 milioane lei
 • - Secretariatul General al Guvernului: +147,8 milioane lei
 • - Autoritatea Electorală Permanentă: +119,8 milioane lei
 • - Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor: +149,5 milioane lei
 • - Ministerul pentru Relația cu Parlamentul: + 0,544 milioane lei
 • - Camera Deputaților: + 3,006 milioane lei
Rectificarea bugetară prevede alocări bugetare în minus pentru:
 • - Ministerul Apelor și Pădurilor: - 7,56 milioane lei
 • - Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: - 2,335 milioane lei
 • - Ministerul Muncii și Justiției Sociale: -2.545,4 milioane lei
 • - Ministerul Afacerilor Externe: -43,4 milioane lei
 • - Ministerul Energiei: -45,7 milioane lei
 • - Ministerul Economiei: -15,0 milioane lei
 • - Senatul României: - 2 milioane lei
 • - Ministerul pentru Mediul de Afaceri: - 9,92 milioane lei
 • - Ministerul Turismului: -17,3 milioane lei
 • - Serviciul Român de Informații: -113,0 milioane lei
 • - Serviciul de Informații Externe: - 2,84 milioane lei
 • - Serviciul de Pază și Protecție: - 15,092 milioane lei
 • - Serviciul de Telecomunicații Speciale: -14,207 milioane lei
 • - Administrația Prezidențială: - 11,109 milioane lei

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat pe 3 septembrie că are o variantă diferită a rectificării bugetare, cu alocări suplimentare pentru SIE, SPP şi STS, dar care vor rămâne pe minus la rectificare.

Ministerul Apărării și Ministerul Afacerilor Interne vor rămâne cu aceleași sume, precum cele prevăzute în rectificarea prezentată la 3 august, conform precizărilor făcute de ministrul Finanțelor, la Antena 3. În plus, la Serviciul Român de Informaţii rămâne tăierea de 113 milioane de lei. De asemenea, la Administrația Prezidențială, a rămas diminuarea de peste 11 milioane lei a bugetului, dar ministrul Finanțelor a subliniat că situația acestei instituții „nu face subiectul discuţiilor de mâine, pentru că nu este parte din CSAT”.

„În schimb, la Serviciul de Informaţii Externe, din discuţia cu ordonatorul de credit, acolo este o influenţă pozitivă, de plus 13,7 milioane lei, dar per ansamblu structura rămâne cu un minus de 2,8 milioane de lei. La fel, Serviciul de Pază şi Protecţie are o modificare pozitivă, de plus 7,6 milioane lei, dar pe ansamblu rămâne cu minus de 15 milioane lei. Acest plus este format din 6,6 milioane de lei cheltuieli de capital, ca urmare a unor plăţi efectuate în iulie-august, precum şi ca urmare a unor necesităţi de derulare a unor proiecte cu finanţare europeană pentru pregătirea preşedinţiei (n.red. - Consiliului Uniunii Europene) de anul viitor. Ultima structură, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, a fost o influenţă pozitivă de 2 milioane de lei la bunuri şi servicii, în vederea derulării unor achiziţii la fel în vederea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar pe ansamblu structura rămâne cu un minus de 14,1 milioane lei”, a detaliat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Potrivit rectificării bugetare, bugetele componente ale bugetului general consolidat care au înregistrat majorări ale veniturilor sunt: bugetul de stat +948,4 milioane lei, bugetul asigurărilor sociale de stat + 897,1 milioane lei, bugetul asigurărilor pentru șomaj +245,9 milioane lei, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate +1.200,4 milioane lei, bugetele locale + 5.082,9 milioane lei, iar diminuări ale veniturilor s-au înregistrat, în principal la bugetul instituțiilor/activităților finanțate integral şi/sau parțial din venituri proprii – 330,9 milioane lei.

veniturile bugetului de stat pe anul 2018, se majorează, pe sold, cu suma de 948,4 milioane lei. Influențele se reflectă, în principal, pe următoarele categorii de venituri: Alte impozite pe profit, venit și câștiguri din capital de la persoane juridice: +541,4 milioane lei; Impozit pe venit și salarii: +314,9 milioane lei; Impozite și taxe pe proprietate: -100,7 milioane lei; Taxa pe valoarea adăugată: -1.727,8 milioane lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pe anul 2018 pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale; Alte impozite și taxe generale pe bunuri și servicii: +77,1 milioane lei; Taxe pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfășurarea de activități: -1.248,6 milioane lei influență generată de eliminarea estimărilor inițiale privind veniturile obținute din vânzarea licențelor 5G de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în anul 2018; Contribuții de asigurări sociale: +1.222,5 milioane lei; Venituri nefiscale: +2.794,7 milioane lei, influență generată în principal de reestimarea veniturilor din dividende/vărsăminte cuvenite bugetului de stat în urma centralizării sumelor repartizate de către operatorii economici cu capital/patrimoniu deținut de stat pe baza situațiilor financiare aferente anului 2017; Venituri din capital: -1.037,4 milioane lei, influență generată de eliminarea estimărilor inițiale privind procedura de vânzare a unei anumite cantități de apă grea aflată în rezerva de stat în anul 2018; Sume primite de la UE/alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente cadrului financiar 2014-2020: +147,9 milioane lei.

Cheltuielile bugetului de stat pe anul 2018, se majorează, pe sold, cu suma de 2.816,4 milioane lei. Influențele pe principalele naturi de cheltuieli ale bugetului de stat se prezintă astfel: Cheltuielile de personal se majorează cu 206,6 milioane lei; Cheltuielile cu bunuri şi servicii se majorează cu 7,9 milioane lei; Cheltuielile cu subvențiile se diminuează cu 291,2 milioane lei; Transferurile între unități ale administrației publice se diminuează cu 1.618,3 milioane lei; Alte transferuri se majorează cu 1.125,7 milioane lei; Cheltuielile cu asistența socială cresc cu 856,4 milioane lei în principal pentru pensiile militare de stat, indemnizații creștere copil și alocații de stat pentru copii; Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile postaderare 2014-2020 se majorează cu 178,0 milioane lei; Alte cheltuieli se majorează cu 604,4 milioane lei; Fondurile de rezervă se majorează cu 1.209,2 milioane lei; Cheltuielile aferente programelor cu finanțare rambursabilă cresc cu 222,7 milioane lei; Cheltuielile de capital se majorează cu 225,2 milioane lei.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, deoarece și-a îndeplinit obligația de a cere CSAT un punct de vedere, ea afirmând că și-ar fi dorit ca acest proiect să fie rezultatul unui consens între Președinție și Guvern.

”Rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-aș fi ddorit ca acest proiect deosebit de important pentru români să fie rezultatul unui consens între două instituții importante ale statului - Președinție și Guvern. Orice situație complexă, însă, are cel puțin o soluție, iar soluția aleasă de Guvern er să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Ne-am îndeplinit obligația de a cere CSAT un punct de vedere, ne îndeplinim responsabilitatea de a asigura continuitatea în finanțare”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

Ea a mai spus că a încercat, în ultima perioadă, să-l facă pe președintele Iohannis să înțeleagă faptul că rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei.

”Guvernul României nu va accepta ca drepturile românilor la pensii, salarii, sănătate, să fie periclitate de lupta politică. Oamenii au nevoie de investiții, de medicamente, de pensii și salarii livrate la timp, fermierii afectați de virusul pestei porcine au nevoie de sprijin financiar, iar agricultorii au nevoie la timp de bani din subvenții pentru a putea începe lucrările”, a conchis Viorica Dăncilă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10344 vizualizari

 • +39 (43 voturi)    
  Parchetul ce spune ? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:25)

  un domn [utilizator]

  asteapta sa apara in Monitorul Oficial ?
 • -26 (36 voturi)    
  Pam pam (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:31)

  ruskimushki [utilizator]

  poc poc.
 • +31 (35 voturi)    
  Lol (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:33)

  mitg [utilizator]

  “CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR din 2015 potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz de la CSAT, nu și primirea avizului.”

  Tudorel juristul de duminica.
  • +25 (29 voturi)    
   guvernul materialismului stiintific comunist (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:42)

   clencix [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Aici este lupta intre litera și spiritul legii. Legea nu este doar o colecție de fraze, propoziții, cuvinte și litere ca în cartea de gramatica. Legea are un rost, pe care orice judecător cu bum simt îl recunoaște, "solicitarea" nu este o formalitate, ea presupune evident aprobarea, solicitările nu se fac formal, au rost, de asta au fost trecute în lege, orice om cu mintea normala înțelege asta, orice alta interpretare este forțare și constrângere a logicii în afara rostului ei. Dar ăștia de la putere nu au cum sa înțeleagă, ei doar citesc.
   • +2 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:23)

    [anonim] i-a raspuns lui clencix

    • +7 (7 voturi)    
     Care avocati? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:45)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

     De fapt care cu studii superioare facute pe bune? Ca in parlament nu prea stiu de din astia...
  • +1 (1 vot)    
   Legea absurdum (Joi, 6 septembrie 2018, 0:01)

   Iaca [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   e legea lor si-i pt.populi cu "onor | !
 • +32 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:33)

  [anonim]

 • +26 (30 voturi)    
  wow (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:35)

  Kosmos [utilizator]

  Paiata trebuie concediata
  • +18 (20 voturi)    
   nu cred (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:46)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   trebuie sa infunde puscaria nu data afara
 • -28 (48 voturi)    
  alo ROBOCOP (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:39)

  vodatepes [utilizator]

  Alo ROBOCOP vezi ca astia ti-au tras presul de sub picioare. Esti din ce in ce mai penibil. Ce consilieri ai? Aia dorm pe ei. Vezi ca au drept de vot 18 milioane de romani. Vezi ca un referendum este valabil daca se prezinta 6 milioane- 30% din alegatori si daca 50 % din cei care au votat sunt pentru suspendarea matale adicalea peste 3 milioane te -ai dus p---- de suflet. Vezi ca PSD-ul a fost votata de 3.5 milioane adicalea peste 50 % din cei 6 milioane. Vezi ca astia cu Livache te fac in foi de vita incet dar sigur. Vezi ca au aparut peste tot ca tu ai blocat salarile si pensile si ei le-au deblocat. Peste 50 % din populatie e la tara si astia cu PSD -ul voteaza. Atentie ca ai sanse sa nu prinzi noiembrie 2019 in post. ALO ROBOCOP aici e pamintul, vino cu picioarele pe el astfel .......... se deschid dosarele cu casele matale daca nu mai ai imunitate si ........ intri in categoria CELOR care nu iti plac adica PENAL.
  • +16 (18 voturi)    
   Control psihiatric... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:20)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   scrie pe tine!
  • +14 (18 voturi)    
   te mai ajut si eu la calcule (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:32)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   In dispora sunt cam 3,5 milioane care voteaza oricum impotriva celor care i-au gazat deci 3,5 votanti psd-3,5=0 Mai pune si votul meu deci 0+1=1,majoritate . Daca nu esti convins mai am argumente tot circa 3,5 milioane , adeptii m..e psd ( m a i e psd ?)
  • +1 (3 voturi)    
   vodatepes de mult ii tragea in teapa pe (Miercuri, 5 septembrie 2018, 21:57)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   puscariabili nostri. Ai nostri i-au pus sa guverneze. Mai au si parerea ca vor doar sa scape de puscarie. Iluzii desarte. Astia vor sa fure cat mai mult in continuare. Cand un lucru valoros azi va costa cat un blid de supa se vor trezi si ai nostri . . .
  • +4 (6 voturi)    
   Daaa.. salariile ... (Joi, 6 septembrie 2018, 2:48)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   |"De ce era Dragnea atat de disperat sa adopte bugetul cu orice pret? Pana la urma, prelungirea unei situatii in care sa acuze presedintele ca impiedica plata pensiilor, salariilor si despagubirilor pentru pesta il avantaja.

   Pentru ca nu acolo e cheia. Rectificarea prevede 2,46 de miliarde de lei pentru bugetele locale. Asta e de fapt mai toata rectificarea, restul sunt mizilicuri. Banii acestia trebuie dati autoritatilor locale ca o compensatie promisa inca din iarna pentru ceea ce au pierdut prin mutarea contributiilor.

   Ultimul lucru de care avea nevoie Dragnea, acum ca ii fuge pamantul de sub picioare sub loviturile plasate cu mare pricepere de Gabriela Firea, era sa lase primarii fara bani. Este singurul lucru pe care poate sa-l livreze concret intr-o mare de promisiuni esuate."
 • +46 (50 voturi)    
  Aviz este aprobare si nu informare! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:44)

  CarlosKent [utilizator]

  Se reinventeaza termenii in drept! Deci daca vreau sa daram o casa(istorica) sau orice alta constructie, monument etc prin solicitarea de aviz de la Primarie trebuie doar sa informez Primaria si nu sa primesc acceptul. Totul este perfect legal daca informezi si nu daca primesti aviz, prin aviz se intelege aprobare. Aviz inseamna aprobare si nu informare, Penalilor de PSD-isti!
  • -5 (9 voturi)    
   hai să nu ne dăm degeaba deștepți (Miercuri, 5 septembrie 2018, 22:09)

   Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui CarlosKent

   Aici e vorba despre un aviz consultativ, obligatoriu de cerut dar care nu obligă la nimic. Nici măcar nu e necesar să fie primit, doar cerut.
   • +10 (12 voturi)    
    Tu gandesti? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 23:32)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

    Daca e doar consultativ si nu implica nimic, de ce e OBLIGATORIU de cerut? Doar ca sa dau de lucru cuiva sa faca acel aviz, pentru ca apoi sa-l ignor si sa-l arunc direct la gunoi? Se pare ca esti un comunist sadea.
    • +2 (4 voturi)    
     eu da (Joi, 6 septembrie 2018, 8:12)

     Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     Dar alții se pare că nu. Ideea de a cere obligatoriu un aviz e să obții opinii de la toate autoritățile care ar putea oferi ceva informații suplimentare guvernului și parlamentului astfel încât să se ajungă la forma ideală a bugetului. Așa, ca informare pentru oamenii ce sar ca arși fără să aibă habar, Consiliul Fiscal dă și el niște avize obligatoriu de cerut, ia să vedem ce zic avizele și ce s-a întâmplat cu propunerile de buget asupra cărora și-a dat Consiliul Fiscal cu părerea. Dar înainte de a scrie comentarii aberante și care dovedesc proastă creștere și lipsă de orice capacitate de înțelegere oare nu ar fi mai înțelept să ne și informăm? Uite, ca bază: legea finanțelor publice și legea responsabilității fiscal-bugetare. Și după ele putem continua. Hai totuși să punem și Constituția.
     • 0 (0 voturi)    
      Deci se pare ca am avut dreptate (Joi, 6 septembrie 2018, 17:04)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

      Pana si tu spui ca un aviz trebuie cerut pentru a fi analizat nu pentru a fi ignorat. Deci e si obligatoriu de primit.
      P.S. Nu stiu ca in Constitutie sa se spuna geva despre aceste avize... Poti preciza articolul?
   • +4 (6 voturi)    
    astia au facut legile (Miercuri, 5 septembrie 2018, 23:53)

    Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

    dupa chipul si asemanarea lor. tocmai ai spus o enormitate cit prostia. munca in zadar la romani dar sa stii ca nu toti trebuie sa acceptam prostiile lor. aici nu e vorba de ograda unuia ci de o tara intreaga. ai auzit de check and balance? citeste pe net si dumireste-ne cum e cu avizul.
    • 0 (2 voturi)    
     eu am cam auzit (Joi, 6 septembrie 2018, 8:07)

     Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

     Și mai și pricep. Ar fi bine să fie la fel și pentru restul. Hai să citim și să încercăm să înțelegem și comentăm apoi.
 • +16 (18 voturi)    
  nu. (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:47)

  uzu [utilizator]

  economia merge cel mai bine cand guvernul nu se amesteca.
 • +43 (43 voturi)    
  ....avizul! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:50)

  Cocut [utilizator]

  Perfect!
  Si eu vreau sa-mi inchid balconul si imi trebuie un aviz de la Primarie. Dar acum, gata! Ma apuc de treaba si inchid balconul, ca avizul l-am cerut (nu mai trebuie sa il si primesc).

  ...mirific.
  • +1 (1 vot)    
   Vezi diferenta?! (Joi, 6 septembrie 2018, 9:08)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Cocut

   Daca furi treiu gaini si doi curcani, faci puscarie - cu executare!
   Dacs delapidezi zeci, sute de milioane de la Buget, nu patesti nimic!

   Asa si cu avizul: daca inchisi balconul, sau faci alet modificari la locuinta, fara sa fi obtinut avizul, atunci ai incurat-o!

   Dar daca faci Bugetul tarii fara aviz, nu patesti nimic, este la cu totul alta scara ...
 • +20 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:51)

  [anonim]

  • +19 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:50)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +23 (23 voturi)    
  nu (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:51)

  uzu [utilizator]

  dealtfel este incredibil cum guvernul tarii este primul care cauta portite ca sa ocoleasca legea...
  cred ca doar naivii mai spera ca tara se mai redreseaza.
  pentru dragnea & co nu mai exista lege.
 • +26 (28 voturi)    
  Abuz (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:52)

  Soljenitin [utilizator]

  Abuz in serviciu si abuz de putere. Plus, tradare prin diminuarea fondurilor unor institutii de securitate nationala.

  Multumim pentru acordarea unei sanse in plus pesedeului.
 • +23 (25 voturi)    
  Docila și compania,o țin din tampenie in tampenie, (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:53)

  Rescator [utilizator]

  pană la*victoria*finală impotriva Romaniei și a
  tuturor cetățenilor romani.Spre bucuria Moscovei am devenit un Stat Mafioto-Oligarhic,condus de Clanul
  din Teleorman și Asociații,fiind aproape membru CSI.
  Din cifrele comunicate se vede clar răzbunarea
  Dictatorului malefic pe Serviciile de Informații,slabind
  astfel ,intr-un moment greu ce a mai rămas din Statul Roman.
 • +17 (19 voturi)    
  Hei "mazeta" (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:59)

  2016 [utilizator]

  unde esti?
  Uite aici "material" din putul gandirii:
  ”Guvernul României nu va accepta ca drepturile românilor la pensii, salarii, sănătate, să fie periclitate de lupta politică".
  Ce zice sultanul Dragnea de asta? Ce indicatii ti-a dat despre ce trebuie sa postezi?
  Dancila a vrut sa spuna ca "ma p...s pe avizul CSAT", insa nu avea asta scris pe foaia de la sultan! Asa ca a trecut la "gadilarea" corzii sensibile a celor care saracii isi duc viata de la o zi la alta!
 • +17 (19 voturi)    
  ticalosi (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:00)

  anonim3 [utilizator]

  Fara avizul CSAT trebuiau sa schimbe doar la componentele civile, si sa lase neatinse Apararea, Internele si Serviciile.
  Dar daca ne uitam unde au alocat cei mai multi bani suplimentari, vom vedea ca este in unele dintre locurile unde sunt posibile cele mai mari pungasii:
  Ministerul Finanțelor Publice - Acțiuni Generale: +2.296,5 milioane lei
  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: +955,9 milioane lei
  Fondurile de rezervă se majorează cu 1.209,2 milioane lei.
  • +4 (4 voturi)    
   fura ca profesionistii (Joi, 6 septembrie 2018, 3:18)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

   cred ca cineva ar trebui sa ii lege.
 • +19 (21 voturi)    
  dragutz.... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:05)

  liviu_ [utilizator]

  si apoi vorba de "Statul paralel" dar aparent desi ei dau vine pe orice pe "statul paralel" acesta, chiar daca ar exista, nu are nici o putere pentru ca psd detine TOATA puterea...

  anyway.... deci ignoram avizul celor care se ocupa de apararea tarii.... asta deja e TRADARE!

  inca o dovada ca psd este dictatura si se comporta ca o dictatura!
 • +9 (9 voturi)    
  AEP plus 120 milioane (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:07)

  somesanu [utilizator]

  Autoritatea Electorala Permanenta primeste in plus cam cat se taie de la Senat si SRI ;)
 • +7 (7 voturi)    
  Astia se cred Dumnezeu in Romania (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:07)

  ty [utilizator]

  Vai de capul lor
 • +10 (10 voturi)    
  :-( (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:11)

  msk [utilizator]

  sper ca dupa ce trece toata nebunia asta sa-i vedem pe unii la puscarie......
 • +17 (17 voturi)    
  mda (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:16)

  SoulSearcher [utilizator]

  ahahahahaha

  +147 milioane la secretariatul guvernului
  -110 milioane de la SRI
  -10 milioane de la administratia prezidentiala

  vede cineva vreun patern pe aici ? :)))))))

  nu bate deloc la ochi..

  "ia sa le iau eu banii, si sa-mi dau eu mine sa-i cheltui cum vreau"
  • +8 (8 voturi)    
   147 milioane la secretariatul guvernului (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:37)

   skye [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   sunt pentru catedrala. era urgenta maxima. SRI nu se poate pune cu asta.
 • -13 (19 voturi)    
  He he (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:27)

  Gigi Kent [utilizator]

  Carevasazica Veorica, aia cu par mult si care vorbeste greu i-a facut figura lu‘ ala de la Cotroceni (care si el vorbeste greu deci in principiu ar trebui sa se inteleaga).

  Oricum, Veorica e primul Prim Ministru care are curaj sa taie bugetele securistilor. Respectele mele! Chapeau Madame!
  • +6 (8 voturi)    
   Veorica nu e capabila de nimic, (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:52)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Hamstarul trage toate sforile si tie ti-a facut-o, nu te-ai prins de 28 de ani????
  • +3 (5 voturi)    
   Ha! Ha! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:56)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Vezi ca si Charles Manson a avut curajul sa omoare oameni. Stii ce a patit? Asa ca a avea curaj sa faci ceva ilegal nu te scuteste de pedeapsa.
   Pe de alta parte, da, de acord ca guvernul trebuia sa faca rectificarea bugetara daca era chiar asa de urgenta chiar neavand avizul CSAT (asa cum e necesar - nu doar cerut!! - ce tampenie!!!). Dar sa faca rectificare NUMAI pe zonele de care raspunde, neatingandu-se de zonele de siguranta nationala. Daca ar fi facut asa, nimeni nu ar fi avut motiv sa zica ceva. Pe alea putea sa le amane dupa primirea avizului CSAT. Si totul ar fi fost bine, frumos dar mai ales LEGAL. Dar iti trebuie ceva minte ca sa vezi si sa faci asa...
   • -3 (7 voturi)    
    Pe rand... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 22:54)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    Primo. Un buget e un tot unitar. Ca sa se inchida eventual cu deficit sub 3% nu poti sa ignori taierile de la SRI si sa maresti in alte parti.
    Secundo. Mai terminati-va cu securismele astea cu arestatul pentru decizii politice. Pe tema asta i-a tras CCR-ul o zmetie DNA-ului de nu s-a vazut. Fix tot pe tema asta si-a luat si Kovesi talpasita.
    • 0 (6 voturi)    
     Si unde spune ca nu poate fi impartit in doua? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 23:27)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Daca e asa de urgent, poti face o parte care depinde exclusiv de guvern, poti taia si da in plus de unde si unde vrei in acea parte, ca sa se inchida. Apoi te ocupi si de partea care depinde si de altii, care dupa cum se vede nu mai e asa de urgenta si sa faci la fel: tai si dai in plus in acea parte ca sa se inchida si ea. Deci e evident pentru oricine ca daca cele doua parti se inchid separat se vor inchide si pe total. Simplu, eficient si nici nu e ilegal.
     In ce priveste securismele, nu vad unde am spus eu asa ceva, de arestari pe motive politice. Mai citeste o data. Am spus doar ca faptul ca ai curaj, cum spui tu despre individa aia pe care nu o duce capul sa faca un buget legal, nu te scuteste de pedeapsa daca ai facut o ilegalitate. Dar se pare ca si pentru tine e mai greu de priceput, probabil semanati la inteligenta.
  • +2 (4 voturi)    
   nici tu (Miercuri, 5 septembrie 2018, 19:18)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   nu crezi gogorița cu vasilica = prim ministru.
   Singurii care o vor crede sunt cei care or sa o bage și pe ea la pușcărie, la un loc cu dragnea et co., sa-și facă acolo câte guverne vor dori.
 • +11 (13 voturi)    
  Trenul groazei (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:27)

  ilie57 [utilizator]

  PSD duce Romania in Haos cu toata viteza inainte.
 • +7 (11 voturi)    
  de ce SGG are nevoie de + 31 mil Euro? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:34)

  CVL [utilizator]

  si de ce MAI are nevoie de cca 70 mil Euro in plus? Trebuie sa isi refaca rezerva de bate, gaze si casti? Pai daca Guvernul a gresit atat de rau estimarea in ceea ce priveste MAI-ul, sunt incompetenti cei care au calculat initial (adica Valcov). Daca mai era nevoie, inca un motiv sa il demiteti, pe langa cele legate de declaratiile sale si de condamnari, si de recunoasterea faptelor pentru care a fost condamnat.

  Rusine, PSD si ALDE.
 • +11 (13 voturi)    
  disperarea isi spune cuvantul. (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:40)

  g01an [utilizator]

  ma asteptam sa-l treaca prin Parlament pe repede inainte, ar fi fost legal asa si puteau sa faca asta.

  nu ma asteptam sa-l aprobe in guvern fara aviz pentru ca asta este cat se poate de evident ilegal si abuziv.

  cu fiecare mutare de acest fel demonstreaza ca nu poate exista o iesire civilizata din aceasta criza.
 • +14 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:51)

  [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
   Dau (+) cu speranță... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:19)

   Ion B [utilizator] i-a raspuns lui

   ca ai dreptate.
   Pana la urma acești iresponsabili vor înfunda pușcăria - asta este speranța.
 • -10 (16 voturi)    
  nu poti astepta un aviz... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:52)

  demaGOGU [utilizator]

  ...pana la calendele grecesti cand se trezeste somnorila.

  oamenii au nevoie de pensii si salarii la sfarsit de luna.
  • +2 (6 voturi)    
   Vezi ce i-am spus mai sus lui "Gigi Kent" (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:58)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Dar daca nu te duce si nu-i duce mintea...
 • +5 (15 voturi)    
  In supararea generala mai adaug si eu un accent ! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:55)

  Susufler0 [utilizator]

  Oare Iohannis, nu putea s-o convoace pe Dancila cu guvernul ei cu tot inca de aseara pt aseara ?

  Sau, hai, pt azi la prima ora ?

  Dar daca el nu s-a prins, nu a fost chiar nimeni prin preajma lui sa-i sopteasca faptul ca azi Dancila aproba rectificarea fara sa se mai impiedice de lipsa avizului de la CSAT ?

  Ori, o "altfel de politica decat Basescu", inseamna la Iohannis sa vina la program la 9 dimineata si sa inchida ghiseul pe care scrie "Presedinte" la ora !7:00 fix "Sambata si Duminica - inchis" ?

  Daca e asa (si se pare ca asa e) atunci, da, asa pateste : convoaca guvernul cand nu mai poate schimba nimic si, in plus, se face ridicol, trimitand comunicate in care iti exprimi "ingrijorarea" si celelalte bla-blauri !
 • +12 (16 voturi)    
  rob Peter to pay Paul (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:58)

  carmen_i [utilizator]

  Guvernul iresponsabil pesedist functioneaza aproape ca o schema Ponzi - taie bugetul de la institutii importante ca sa plateasca pensii si salarii de bugetari. Pensii speciale, mai ales.

  Nu sunt o fana a serviciilor secrete, dar au si ele rolul lor. Iohannis ar trebui sa acuze PSD ca pune in pericol siguranta nationala prin scaderea fondurilor alocate pentru SRI, SIE MAE etc.
 • +5 (7 voturi)    
  saraca limba romana (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:05)

  ber [utilizator]

  Interpretand cuvintele din constitutie si legi dupa cum le convine lor, astia violeaza pana si limba romana. Nu e destul ca a violat-o Veorica pana acuma la citire, acuma o violeaza in grup, la inteles.
 • +3 (5 voturi)    
  Guvernul la zoo! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:57)

  V. Istina [utilizator]

  Ca oricare alt cetatean, un prim ministru poate sa greseasca, apoi exista consecinte. Tradarea, in cazul de fata, este pe fata.
  Hotii fura Romania. Degeaba spune Consiliul Suprem de Aparare al Tarii:NU!
  Guvernul, condus de eminente precum distinsa primata Dancila, are alta parere. Ca si talharul Dragnea, care ii controleaza telecomanda.

  E timpul sa cada guvernul, ca sa se ridice Romania. Pentru putina normalitate... avem nevoie de eroi.
 • 0 (2 voturi)    
  Dancila si-a semnat DEMISIA (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:01)

  lasa [utilizator]

  Ce sa-i faci, daca nu stie sa citeasca?
  Nuuuu, Dragnea nu mai pupi tu Executiv.........roaga-te de Pandele sa primeasca scuzele.
 • +2 (2 voturi)    
  da (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:03)

  csan [utilizator]

  in curand dragnea nu o sa mai aiba nevoie de nicio lege. El va face ce va dorii cu un guvern dancila, dispus sa faca orice numai sa ramana la butoane. Eu cred ca este timpul sa ne mobilizam. Se fac din ce in ce mai multe magarii . Parlamentul este ocolit, avizele toate vor fi eliminate si orice va zice dragnea va deveni lege. Roamni trezirea!
 • +6 (8 voturi)    
  Am un leu dar vreau sa-l beu! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:36)

  Jandy28 [utilizator]

  Cui a dat tuta absoluta banul public platit si de protestatarii gazati la ordinul expres al Primul Ordinar al Tarii:
  - MDiRAP: +955,9 milioane lei - URAAAAA! Sa manance si gura armatei hamesite din tiliorman!
  - MFP: +580,7 milioane lei URAAAA! Dandy Boy n-a muncit degeaba!!
  - MAI: +366,3 milioane lei ; URAAAAAAA! Au nevoie mare de prime de performanta si dotari gazoase la Jandarmerie si la serviviul de casa Dragne0215
  - M.Sănătății: +333,6 milioane lei!Uraaaaaaa ; La fenta! pentru prietenii care importa medicamentele din afara in dauna celor romanesti
  - Ministerul Educației Naționale: +178,1 milioane lei,URAAAAA! Pentru corectia manualelor mermelite de analfabetii nostri si dinozaurii din editurile prietenarilor
  - Ministerul Transporturilor: +170,5 milioane lei URAAAA! Pentru distrugerea si a ce mai ramas din infrastructurii romanesti(drumuri, poduri,distrugerea CFR, vinderea TAROM, portul Constanta...
  - Ministerul Fondurilor Europene: +119,2 milioane leiURAAAA! Pentru eliminarea totala a accesarii fondurilor europenen ca nu cumva sa se mai faca ceva prin ROMANISTAN
  - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: +73,4 milioane lei URAAA! Pentru gestionarea reprosabila a pestei porcine si pentru atragerea grabnica in tara a gripei aviare, bolii vacii nebune, intarirea Tutei Absolute din Victoria
  - Secretariatul General al Guvernului: +147,8 milioane lei URAAA! HE-HE-HE!Sunt ai nostrii la bine si la si mai bine!
  - Autoritatea Electorală Permanentă: +119,8 milioane lei HE-HE-HE ! Vin alegerile!!
  - Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor: +149,5 milioane lei
  - Ministerul pentru Relația cu Parlamentul: + 0,544 milioane lei URAAAA! Astia ce mai freaca pe acolo?!
  - Camera Deputaților: + 3,006 milioane leiURAAA! Sa aiba si tatucul de o pereche de pantofi cu staif si de un costum in ....
  Unde se regasesc,totusi, banii pentru trupetii
 • +4 (6 voturi)    
  Partea proasta cred ca e alta (Miercuri, 5 septembrie 2018, 19:00)

  LiviuX [utilizator]

  Chiar poate mult mai proasta. Sa vezi de acum tot felul de afaceri, constructii ilegale ca doar de, avizele trebuie doar cerute si nu si primite favorabil. Cutia Pandorei a fost deschisa...
 • +3 (5 voturi)    
  Eu nu mai inteleg nimic (Joi, 6 septembrie 2018, 2:13)

  puk1 [utilizator]

  Ca romanii sunt un neam de oameni care isi sapa singuri groapa...asta suntem obisnuiti. Ce nu inteleg e de unde atata determinare sa distrugi totul in tara. S iin alte tari se fura..cam asa functioneaza politica peste tot..tu ma sustii sa ajung sus..eu te rasplatesc cand ajung acolo....dar se poate fura si cand faci treaba. Cu Dragnea asta parca toata lmea de la cunducere uraste tara si principalul interes e sa sa distruga toti. Eu nu ii intelg pe politicieni...nu are aboslut nici unu inetres sa aiba soosele,,educatie poentru familiile lor, spitale unde se pot simti ajutati, o mandrie can spoui ca esti roman? Fura frate da fa si treaba.....acum parca singurul obiectiv e sa se distrigua viitorul...nici de eram condusi de straini nu era asa rau....eu sunt curios la intalnirile lor nu se ridica unu sa zica..ma fratilor....da nu vedeti ce facem.....
  • 0 (0 voturi)    
   straini - da (Joi, 6 septembrie 2018, 9:23)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui puk1

   toti consilierii din umbra ai lui Dragnea - PSD-ALDE-UDMR sunt straini, israelieni. Si planul de reprimare a demonstratiei din 10 august poarta amprenta specifica unei zone in permanent razboi intern, in care statul reprima o anumita parte a cetatenilor.
 • +4 (6 voturi)    
  Vasăzică... (Joi, 6 septembrie 2018, 2:29)

  anton_carpati [utilizator]

  Atunci orice aviz obligatoriu este obligatoriu doar de cerut? Și cât am așteptat ca prostul un răspuns de la primărie ca să montez în curtea blocului un tobogan reciclat din capace de conservă ruginite. Ce fericiți or să fie copiii, mulțumim nea Toader!
  • +1 (1 vot)    
   vasăzică nu (Joi, 6 septembrie 2018, 8:13)

   Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui anton_carpati

   Depinde de aviz. Ca să afli trebuie doar să citești legislația referitoare la fiecare aviz în parte. Destul de simplu.
   • 0 (0 voturi)    
    Mulțumesc pentru clarificare. (Joi, 6 septembrie 2018, 19:10)

    anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

    Chiar eram foarte nelămurit în privința asta, până ce ați avut răbdarea să mă informați.
 • +3 (5 voturi)    
  Care-i rostul? (Joi, 6 septembrie 2018, 6:31)

  tontu [utilizator]

  In caul asta cei care au facut legile, inclusiv constitutia ori sunt prosti, ori sunt prosti. Ce rost mai are sa ceri un aviz daca tot nu ti cont de el?
 • -1 (3 voturi)    
  Cateva scurte consideratii: (Joi, 6 septembrie 2018, 9:10)

  xrogo [utilizator]

  1.Revizuirea este necesara pentru a adapta bugetul la conditiile schimbatoare, apar noi cheltuieli nepravazute, unii sunt mai lenesi si nu au cheltuit banii alocati.
  2.Desi i s-a cerut presedintelui sa convoace CSAT-ul pentru avizarea rectificarii, acesta s-a facut ca ploua!
  3.Prim ministrul a cerut el personal convocarea CSAT-lui si cu greu, presedintele a acceptat data de 4 septembrie.
  4.Desi sedinta CSAT avea ca subiect avizarea, pozitiva sau negativa a rectificarii bugetare, Johann s-a suparat si-a parasit sedinta, spunand ulterior ca a suspendat-o, fara sa existe acest procedeu in lege!
  5.Guvernul, pe buna dreptate a continuat procedura de rectificare bugetara, considerand ca, desi nu a obtinu un aviz acesta e de fapt negativ, tinand cont de opozitia presedintelui!
  6.Dandu-si seama de greseala, presedintele inceraca sa dreaga busuiocul invitand pe Dancila la Cotroceni, dar si-aici se ascunde o porcarie, el stiind prea bine ca aceasta n-o sa vina, avand programata o vizita in Spania!
  7.Tot Johann iese public si declara cu emfaza ca prim ministrul nu vrea sa se intalneasca cu el, sa cada de-acord!
  Trageti concluziile de-aici!
  • +1 (1 vot)    
   S-o luam pe puncte: (Joi, 6 septembrie 2018, 16:59)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   1. De acord
   2. Nu a refuzat, dar a spus ca il convoaca atunci cand considera el. Daca ar trebui numai sa faca tot ce i se spune, care ar mai fi rulul Presedintelui? Plus ca trebuie ceva timp pentru a analiza modificarile, nu crezi?
   3. Deci l-a convocat!
   4. Prezinta te rog legea si articolul care ii interzic asta. Conform regulilor de drept, daca ceva nu este intezis in mod explicit de lege inseamna ca este permis. Deci care lege interzice asta?
   5. Putea face asta si in doua parti, vezi ce am spus mai inainte.
   6 si 7. Aici iar ai dreptate.
 • 0 (2 voturi)    
  fenta pentru prosti (Joi, 6 septembrie 2018, 9:18)

  revo [utilizator]

  Iohannis a convocat-o pe Dancila exact in ziua in care aia pleaca in Spania. Nu stia ca pleaca?
  O vizita in timpul careia va fi primita de Regele Spaniei nu se organizeaza de azi pe maine. Deci, asta ce mai este, fenta pentru prosti?
  "Am urmarit cu atentie, am condamnat cu fermitate... bla, bla, bla".

  SRI a ramas cu o gaura imensa, de presedentie nu-mi pare rau, dar este grav cu cat a crescut bugetul la Ministerul de Interne! Va dati seama cate gaze, bastoane, gloante au de gand sa cumpere si cu cat va creste numarul angajatilor?
 • +2 (2 voturi)    
  asta e chiar prea mult (Joi, 6 septembrie 2018, 9:50)

  lp [utilizator]

  pana acum s-au chinuit sa mimeze ca respecta legi, macar faceau ei legile, dupa cum isi doreau la momentul respectiv. Asta e urmatorul nivel de ticalosie, care presupune lipsa oricarei farame de respect fata de lege: ignora pur si simplu regulamentele de adoptare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by