​Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi cea privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 au fost publicate, vineri, în Monitorul Oficial, anunță Agerpres. Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri rectificarea bugetară, fără să aibă avizul CSAT.

Guvernul DancilaFoto: Guvern

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri rectificarea bugetară. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, în aceeaşi zi, că la rectificarea bugetară, Ministerul Finanţelor a luat în calcul acelaşi nivel de creştere economică de 5,55%, utilizat şi la fundamentarea Legii bugetului de stat pe 2018.

"Un alt principiu a fost acela de asigurare a fondurilor cu prioritate pentru cheltuielile necesare şi obligatorii pentru salarii, pensii, drepturi de asistenţă socială, cheltuieli legate de obligaţii internaţionale şi alte astfel de cheltuieli. Trebuie menţionat că o mare parte din sumele necesare a fi asigurate de rectificarea bugetară sunt rezultate din aplicarea de măsuri legislative adoptate în cursul anului 2018, după momentul aprobării bugetului de stat pe 2018. Al treilea principiu foarte important este cel al neafectării proiectelor în derulare, proiecte de investiţii fezabile, fiind asigurate sume pentru lucrări ce se pot efectua până la finalul acestui an", a precizat Eugen Teodorovici.