O problemă pentru Europa de Est este faptul că încă nu sunt complet dezvoltate cele mai bune standarde privind achizițiile, a declarat Christian Goettfert, director International Business and Services în cadrul General Dynamics European Land Systems, la conferința Armoured Vehicles Eastern Europe, potrivit Mediafax.

Christian Goettfert a vorbit la un panel din cadrul conferinței Armoured Vehicles Eastern Europe și despre producția de vehicule blindate Piranha V în România.

"Suntem mândri că la începutul acestui an ne-a fost acordat, probabil, cel mai mare contract care a fost acordat vreodată în această țară unei companii private de după revoluție (...) pentru Piranha V, 227 la număr, 30 dintre ele vor fi produse in Elveția, urmând să fie livrate foarte curând României, iar restul vehiculelor vor fi produse în România, la Uzina Mecanică București, un fost producător de tancuri, aici în București", a afirmat reprezentantul companiei General Dynamics European Land Systems.

"În mod clar, o problemă este că în Europa de Est, nu aș zice că lipsesc, însă încă nu sunt complet dezvoltate cele mai bune standarde privind achizițiile, în unele țări nu există uneori transparența pe care o dorim", a afirmat Christian Goettfert.

Oficialul a mai declarat că "Europa de Est rămâne o piață în creștere, în pofida acestor lucruri nu foarte mature, rămâne o piață foarte interesantă".

"General Dynamics European Land Systems (...), considerăm că avem cooperarea în ADN, deoarece sediul nostru este la Madrid, avem 800 de persoane în filiala din Elveția, producând familia Piranha și familia Eagle, avem o subsidară germană, cunoscută pentru poduri militare, în Kaiserslautern, Germania, avem în Austria, avem un birou în România, suntem stabiliți și în Republica Cehă, deci cooperarea este în ADN-ul nostru", a mai spus Christian Goettfert.

Evenimentul Armoured Vehicles Eastern Europe se desfășoară în perioada 25-26 septembrie la București și reunește reprezentanți ai unora din cele mai importante companii din domeniul apărării.