Epidemia noului coronavirus riscă să "pună în pericol" relansarea economiei mondiale, deja "fragilă", a declarat duminică șefa Fondului Monetar Internațional, la Riad, la capătul unei reuniuni a G20, potrivit AFP.

Kristalina GeorgievaFoto: Wikipedia

"Virusul Covid-19, o urgență sanitară mondială, a perturbat activitatea economică în China și ar putea pune în pericol relansarea", a afirmat Kristalina Georgieva, după o reuniune a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din cele mai dezvoltate 20 de economii mondiale.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a afirmat că omologii săi și guvernatorii sunt pregătiți să ia măsuri pentru a contracara "riscul real" pe care îl ridică noul coronavirus asupra economiei mondiale.

"Suntem pregătiți să luăm toate măsurile economice complementare dacă va fi nevoie pentru a face față unei agravări a impactului asupra economiei mondiale", a precizat el.

"Riscul este acum confirmat, impactul asupra economiei mondiale de asemenea, și există de acum o preocupare reală pentru ansamblul membrilor G20", a subliniat ministrul francez.