Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, joi, că schema de ajutor de stat de garantare a creditelor pentru companiile mari devine operaţională de săptămâna viitoare.

Orban si CituFoto: Hotnews

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost întrebat de premierul Ludovic Orban, la deschiderea ședinței de Guvern de joi, când va deveni funcțională schema de ajutor de stat pentru companiile mari, scrie Mediafax.

„Săptămâna viitoare. Astăzi (joi-n.r.) am finalizat Convenţia cu EximBank, după aceea în CIFGA, ar trebui să devină operațională”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut acestuia să se urgenteze convocarea Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) de la EximBank pentru aprobarea schemei.

„Convocaţi CIFGA şi luaţi odată decizia, că există o aşteptare mare în privinţa acestei scheme de ajutor de stat, pentru că am aplicat pentru IMM-uri, trebuie să oferim această schemă şi pentru companiile mari. Deci, săptămâna viitoare devine operațională”, a precizat Ludovic Orban.