Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasametul celor mai bogați oameni din lume. Averea CEO-ului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentulul Forbes al miliardarilor.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Pierderile lui Elon Musk au început miercuri, iar în ultima ședință bursieră din săptămână acțiunile Tesla au scăzut cu aproape de 5%. Acum, averea sa este de 150,9 miliarde de dolari, în timp ce la 17 februarie era de 191 miliarde de dolari, scrie agenția Mediafax.

A doua cea mai bogată persoană din lume este acum francezul Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului LVMH, cu o avere de 155,6 miliarde de dolari. Grupul LVMH cuprinde peste 70 de mărci de lux, printre care Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Fenty Beauty, Bvlgari, Tiffany & Co și Sephora.

Până luna trecută, Elon Musk și Jeff Bezos s-au clasat pe rând pe primul și al doilea loc pe lista miliardarilor Forbes. Acum fondatorul Amazon îl depășește pe CEO-ul SpaceX cu aproape 25 de miliarde de dolari, averea sa fiind de 175,4 miliarde de dolari.

Cu doar 10 zile în urmă, pe 24 februarie, Tesla a scăzut cu 25%, iar Elon Musk a pierdut peste 15 miliarde de dolari într-o singură zi. La acea vreme, averea magnatului în vârstă de 49 de ani era de 166,1 miliarde de dolari.