Finanțele globale se confruntă cu turbulențe severe, după vânzarea masivă de acțiuni deținute de firma de investiții din New York, Archegos Capital Management, două bănci majore anunțând deja că rezultatele lor vor avea de suferit, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

După avertizarea privind viitoarele pierderi, Credit Suisse a scăzut cu 13,83% ajungand la 10,74 franci elvețieni în Zurich, în timp ce banca japoneză Nomura a închis sesiunea cu -16,33% până la 603 de yeni la Tokyo.

De asemenea, Deutsche Bank a scăzut (-3,01% până la 10,13 euro), iar BNP Paribas și Societe Generale franceze au scăzut cu 1,94%, la 50,67 euro și, respectiv, 2,32%, la 21,73 euro.

Pe Wall Street, de asemenea, instituțiile financiare au fost pe roșu, Morgan Stanley a pierdut la jumătatea sesiunii 3,4%, JPMorgan Chase 1,5% și Goldman Sachs 1,4%.

Vineri, acțiunile deținute de Archegos, care administrează averea omului de afaceri Bill Hwang, au fost vândute în masă prin mai multe tranzacții efectuate de unități, printre care Morgan Stanley, Goldman Sachs și Deutsche Bank, au raportat mai multe ziare.