O imagine de tip clip art a fost vândută pentru 400 de etheri, echivalentul a 1,3 milioane de dolari, relatează CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tranzacția marchează ultima vânzare a unui EtherRock, un tip de crypto dedicat colecționarilor care există din 2017, ceea ce îl face unul dintre cele mai vechi tokenuri nefungibile (NFT).

EtherRock, după cum sugerează și numele, este o imagine în format JPEG a unui desen cu o piatră, construit și vândut în blockchain-ul ethereum.

Doar 100 de astfel de NFT-uri au fost create, raritatea lor fiind cea care le oferă valoare în ochii colecționarilor.

Însă ce poate fi făcut cu aceste imagini?

Potrivit site-ului EtherRock, „aceste pietre virtuale nu au NICIUN SCOP în afară de cel de a fi cumpărate și vândute și de a-ți oferi un sentiment de mândrie puternic fiindcă ești proprietarul uneia din cele doar 100 de pietre din joc”.

Diferite sortimente de „EtherRock”

Ca urmare a ultimei vânzări, prețul de pornire pentru tokenurile EtherRock a fost crescut la 1,02 milioane de dolari după ce în urmă cu două zile cea mai ieftină s-a vândut cu 305.294 de dolari.

În urmă cu două săptămâni prețul era de 97.716 de dolari.

Creșterea spectaculoasă a prețului EtherRock coincide cu un impuls semnificativ primit din nou în ultimele săptămâni de NFT-uri după o scădere a interesului față de tokenurile digitale în perioada primăverii.

Chiar și compania de plăți Visa s-a lăsat prinsă în mania NFT, anunțând luni că a cheltuit 150.000 de dolari pe un „CryptoPunk”, un tip de avatar digital creat tot cu ajutorul blockchain-ului ethereum, relatează Bloomberg.

„CriptoPunks” sunt mici portrete digitale pixelate, fiecare dintre ele având o combinație specifică de trăsături (ochelari, tunsoare, barbă etc.).

O colecție de 9 „CryptoPunks” a fost vândută în luna mai a acestui an pentru aproape 17 milioane de dolari, potrivit Mashable.

Poți citi mai multe despre tranzacția respectivă AICI.