Premierul interimar Florin Cîţu anunţă că, în premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar vestea bună este că va depăşi şi Polonia. "Desigur, pentru asta trebuie să menţinem ritmul actual", adaugă el.

Florin CituFoto: Captura Guvern

Anunțul a fost făcut vineri de Marcel Ionescu- Heroiu, oficial al Băncii Mondiale, potrivit stirileprotv și Profit.ro.

″În 2020, România a depășit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta țara noastră a depășit Ungaria, ceea ce este o performanță economică unică, este o premieră. Dacă tendințele se mențin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăși Polonia”, a declarat oficialul BM la videoconferința Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociația Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu.

Premierul interimar Florin Cîţu a reacționat imediat subliniind succesul, dar avertizând că pentru a depăși Polonia " trebuie să menţinem ritmul actual.

”În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual. Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!", a scris Florin Cîţu, pe Facebook.