Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Guvernul va adopta proietul de buget pe 2023 nu mai târziu de 27 octombrie. Premierul spune că Guvernul se va asigura ca prin noul buget să gestioneze deficitul bugetar și inflația concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor.

SalariiFoto: Dreamstime.com
  • „Am discutat și ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiții. De asemenea vom asigura implementarea programelor din PNRR, ne vom asigura că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar și inflația concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor și asigurarea măsurilor necesare pentru protejarea populației vulnerabile”, a spus miercuri premierul.

Ciucă a mai precizat că Ministerul Finanțelor în coordonare cu ordonatorii principali de credite vor veni în primă lectură cu bugetul nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză și vot în Parlament.