Românii pot împrumuta statul prin programul Tezaur și în luna martie, începând de miercuri. Titlurile au maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%, potrivit Ministerului Finanțelor. Aceleași dobânzi au fost și în februarie.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Acestea pot fi cumpărate:

  • Între 1 – 28 martie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 1 – 29 martie 2023 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 1 – 28 martie 2023 în mediul urban și 1 – 27 martie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Conform instituției, dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.