În acest domeniu, de platforme gen Glovo, am sesizat o foarte mare subdimensionare a contractelor de muncă, a declarat Teodor Alexandru Georgescu – director general Antifraudă în cadrul ANAF.

ANAFFoto: Hotnews

„Au fost foarte multe controale și vor continua pentru ca munca să fie declarată în mod corect. E foarte ușor de demonstrat că un curier (lucrează mai mult n.r.), atâta vreme cât iei de la platforme cât a muncit și constanți că partenerii acestor platforme încurajează acei livratori și îi angajează cu 2 ore, mai puțin sau deloc”, a afirmat Georgescu.

El a precizat că acei curieri sunt plătiți la negru ”pentru diferența dintre orele lucrate și cele înscrise în Revisal sau în contractele de muncă”.

„Pentru acei bani se mai și optează pentru anumite practici infracționale, care sunt combătute de legea evaziunii fiscale. Mă refer la cheltuieli fictive ca să poată scoate banii, anumite bonuri false pe benzină care sunt introduse în contabilitate, anumite sume care în contabilitate sunt în încasările societății, dar în realitate sunt date către livratori”, a explicat reprezentantul ANAF.

  • Aceste controale nu le vom opri, mai ales că avem un Pilon în PNRR (pe controale - operațiunea Cronos). Este un fenomen care este în atenția noastră.