Antifrauda ANAF a mers în control în diverse sectoare economice, de la începutul anului, și a aplicat sancțiuni de exemplu în comerțul cu flori, în restaurante, cluburi, piețe și frizerii, conform unor documente guvernamentale obținute și analizate de Hotnews.ro. Acțiunile vor continua în perioada următoare.

Comert cu floriFoto: Samfoto | Dreamstime.com

În comerțul cu flori şi plante ornamentale au fost verificați, la nivel național, 519 contribuabili, dintre care la 363 au fost aplicate sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 2 milioane lei.

Vezi și: Piața de Flori, Rahova. ANAF-ul a „ucis” florarul​

În domeniul prestărilor de servicii de înfrumuseţare şi întreţinere corporală au fost verificaţi 259 contribuabili. 165 au avut parte de sancțiuni în valoare totală de 900.000 lei.

În domeniul organizării de evenimente (acţiuni de control la restaurante /cluburi/baruri) au fost verificaţi 334 contribuabili, dintre care la 194 au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1,3 milioane lei și au fost stabilite creanțe fiscale suplimentare în valoare de 300.000 lei.

De asemenea, cadrul acțiunilor de control organizate în centre comerciale cu risc fiscal ridicat, pieţe/târguri au fost verificaţi 1.709 contribuabili dintre care la 1.147 au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14,7 milioane lei și au fost stabilite creanțe fiscale suplimentare în valoare de 13,2 milioane lei.

Vezi și:

ANAF verifică samsarii de mașini. Două tendințe de fraudare pe care le-a observat în practică

Sursă foto: Dreamstime.com