Îmi pleacă 3-4 funcționari, lunar, la alte institutii. Întotdeauna le semnez, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF.

Presedintele ANAF Lucian HeiusFoto: Hotnews / Florin Barbuta

De precizat că plimbarea angajaților între instituții se întâmplă frecvent în tot aparatul de stat. Unii pleacă pe câte un post de consilier.

„Nu poți să ții pe cineva cu forța. Să se ducă”, a spus el.

Sunt și cazuri în care oamenii se întorc de unde au plecat. „Ieri am semnat o cerere, un fost angajat a spus ca vrea înapoi”, a precizat el.

Potrivit lui Heiuș, schimbarea opțiunii locului de muncă este corectă.

„La 2-3 ani dacă cineva vrea să încerce altceva, e normal să încerce. Trebuie să acceptăm tehnologia și să acceptăm mentalitățile”, a afirmat el.

Lucian Heiuș afirma recent că în ANAF ”discutăm de oameni buni, unii foarte buni, dar care sunt la o medie de vârstă de 56 de ani, 76% fiind femei”.

„Dureros este că am dat drumul la concursuri și pe regionala București-Ilfov au venit dar nu au luat. Am avut 307 posturi scoase la concurs, s-au înscris vreo 720 de candidați care au trecut selecția, au mers la acel examen și 167 au trecut niște teste grilă în care din 100 de puncte trebuiau să facă 50”, afirma el recent.

  • Îmi doresc să vină cât mai mulți tineri. Din păcate se vor bloca, probabil, angajările, dar vine și alt an.

La 56 de ani media de vârstă, aceasta este înaintată”, a mai afirmat Lucian Heiuș.