ANAF vinde un avion care a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender, ce a fost condamnat în 2015 la 12 ani și șapte luni de închisoare, ulterior fiind eliberat din penitenciar în 2019.

Ovidiu TenderFoto: AGERPRES

Este vorba despre o aeronavă McDonnell Douglas tip DC9-82 (MD 82). Fiscul speră să o vândă cu 249.725 lei.

Licitația va avea loc pe 9 august în București. De precizat că aceasta este a doua licitație, prețul cerut fiind la jumătate.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Carom, în care și omul de afaceri Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare. Cei doi au fost acuzați de înşelăciune şi spălare de bani, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti îi condamnase în primă instanță, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom. Decizia a fost contestată.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Tender şi Iancu au fost acuzați că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi ar fi prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.