Discuțiile pe tema rezolvării deficitului continuă în Coaliția PSD-PNL. Conform unor surse politice, Comisia Europeană ne-a cerut doar să reducem deficitul. Cum o facem, ține de noi.

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

Astfel, a apărut un nou curent în Coaliția PSD-PNL prin care se propune majorarea TVA cu 1-2 puncte procentuale la 20 sau 21%, pentru un an, în timp ce vor fi eliminate gradual și excepțiile. Mai exact este vorba despre IT, construcții, agricultură șu industria alimentară.

În același timp, se mai discută și despre adoptarea măsurilor prezentate și de HotNews.ro în acel Draft privind creșterile de taxe. Bineînțeles, într-o variantă modificată.

Cu cât se va lua mai târziu o decizie, cu atât ordonanța care va fi dată va fi mai dură pentru mediul de afaceri și populație. Deja s-a întâziat mult, deși conform surselor noastre s-a observat încă din februarie că sunt probleme cu bugetul.

Acum gaura bugetară ar fi de circa 45 miliarde lei.

Tot în Coaliție se mai vorbește și despre faptul că se dorește reducerea deficitului bugetar cu 2 puncte procentuale din care 1,2 p.p. din creșteri de taxe și 0,8 p.p. din reduceri de cheltuieli. Cel mai probabil se vor tăia de la investiții.

Sursă foto: Dreamstime.com