Fiscul atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

ANAF - FiscFoto: Hotnews / Florin Barbuta

“Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail: anaf@m-finante.com. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF!”, spune ANAF.

Fiscul recomandă:

  • nu deschideți aceste emailuri
  • nu dați curs unor astfel de solicitări
  • nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut
  • nu transmiteți date personale

“Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate). În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!”, spune ANAF.

Conform instituției, serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160.