Incetinirea actuala a cresterii economice mondiale constituie debutul unei noi crize financiare, sustine profesorul american de economie Nouriel Roubini, intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg si citat de RIA Novosti.

"In urma cu cateva luni credeam ca 'furtuna ideala' va avea loc in 2013, dar incetinirea economica din Statele Unite, din Zona Euro si din Marea Britanie semnifica faptul ca ea deja a inceput", spune profesorul, care a prezis, la inceputului anului 2007, criza financiara care a lovit lumea un an mai tarziu.

"Astfel, al doilea val al recesiunii va zgudui lumea mai devreme decat am prevazut si va culmina in 2013 sau chiar mai repede, acest lucru depinde de mijloacele de politica monetara ce vor putea fi utilizate", a adaugat Roubini, supranumit "Dr. Doom" al economiei, din cauza profetiilor sale deosebit de sumbre.

Potrivit acestuia, este necesara restabilirea cresterii economice cat mai curand posibil: "In perioada imediat urmatoare, avem nevoie de mari masuri de stimulare, altfel riscam o noua Mare Depresiune".

Nouriel Roubini crede ca probabilitatea unei noi recesiuni in tarile dezvoltate este de 60%.