Productia industriala a fost in iulie in scadere fata de iunie, dar se mentine pe crestere fata de iulie 2010

de DP     HotNews.ro
Joi, 8 septembrie 2011, 10:06 Economie | Finanţe & Bănci


In luna iulie 2011, productia industriala (serie bruta), a scazut fata de luna precedenta cu 1,8%, din cauza scaderii industriei prelucratoare (-2,1%), anunta Institutul National de Statistica. Celelalte doua sectoare industriale, industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, au crescut cu 0,6%, respectiv cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (-6,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-3,8%) si industria bunurilor de uz curent  (-0,9%). Industria bunurilor intermediare si industria energetica au crescut cu 1,2%, respectiv cu 1,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut fata de luna precedenta cu 1,2%, datorita cresterii inregistrate de industria prelucratoare (+1,7%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au inregistrat scaderi de 4,1%, respectiv 2,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri  in industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,6%), industria bunurilor de uz curent (+3,0%) si industria bunurilor intermediare (+1,6%). Industria energetica a scazut cu 2,3%,  iar  industria bunurilor de capital cu 0,7%.
  • Iulie 2011 comparativ cu iulie 2010
In luna iulie 2011, productia industriala (serie bruta) a crescut  fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 1,7%. S-au inregistrat cresteri in cadrul  industriei prelucratoare (+2,2%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,8%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 4,9%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+6,7%) si in industria energetica  (+2,0%) si scaderi in industria bunurilor de capital (-1,5%), in industria bunurilor de uz curent (-1,4%), si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,2%).
 
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 5,0%, datorita cresterilor industriei prelucratoare (+5,6%) si productiei si furnizarii  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%).
Industria extractiva a scazut cu 3,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+9,4%), in industria bunurilor de capital (+2,8%), in industria energetica (+2,7%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,2%) si in industria bunurilor de uz curent (+1,9%).


Perioada 1.I-31.VII.2011 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2010

In perioada 1.I- 31.VII.2011, comparativ cu perioada 1.I- 31.VII.2010, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 6,6%, crestere sustinuta de toate cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare a crescut cu 6,9%, industria extractiva cu 5,7% si productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 4,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (+13,5%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,5%), in industria bunurilor de capital (+4,9%), in industria energetica (+4,3%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,8%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in                     perioada 1.I-31.VII.2011, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2010, a crescut cu 7,4%. Cele trei sectoare industriale au avut urmatoarele cresteri: industria prelucratoare (+8,0%), industria extractiva (+5,3%) si productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,9%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor intermediare (+13,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,7%), industria bunurilor de capital (+6,6%),  industria energetica (+4,2%) si industria bunurilor de uz curent (+1,6%).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

206 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by