Tarile dezvoltate trebuie sa actioneze "acum si cu indrazneala" pentru a-si stimula economiile, a declarat vineri Christine Lagarde, directorul FMI, in cadrul unui discurs tinut la Londra. Lagarde a salutat planul de 447 miliarde de dolari pentru stimularea pietei fortei de munca din SUA, prezentat in urma cu o zi de presedintele Barack Obama.

"Mesajul cheie pe care vreau sa il transmit azi este ca statele trebuie sa actioneze acum si sa actioneze cu curaj", deoarece economia mondiala "traverseaza o faza plina de pericole", a spus Lagarde într-un discurs la institutul Chatham House.

Totodata, ea a salutat planul de 447 miliarde de dolari pentru stimularea pietei fortei de munca din SUA, prezentat in urma cu o zi de presedintele Barack Obama.

"Salutam propunerile lui Obama de noaptea trecuta, care se concentreaza pe sustinerea cresterii economice si crearea de locuri de munca", a spus Christine Lagarde.

Presedintele american Barack Obama a propus Congresului, joi seara, un plan pentru stimularea pietei fortei de munca din SUA in valoare 447 miliarde dolari. Intitulat American Jobs Act, planul include peste 250 miliarde dolari in stimulente fiscale pentru intreprinderile mici si pentru angajatori. Restul de bani vor fi destinati cheltuielilor de infrastructura, ajutoarelor de stat, asigurarilor de somaj si reabilitarii institutiilor de invatamant.