Presedintele Statelor Unite Barack Obama a insistat luni, ca reprezentantii Congresului sa adopte fara intarziere planul sau de la 447 miliarde de dolari pentru a stimula economia si modul de crestere al taxelor pentru cei bogati, iar pentru aceasta Obama le cere tuturor sa se gandeasca la binele comun si sa lase deoparte "politicianismele. "

Fluturand un teanc gros (proiectul de lege trimis Congresului), Obama s-a reinnoit apelul sau pentru alesii tari de a ajuta la combaterea somajului. El a fost inconjurat de pompieri, politie, cadre didactice si muncitori din mai multe domenii, subliniind ca acestia vor beneficia de masurile cuprinse in "American Jobs Act" (proiect de lege pentru ocuparea fortei de munca din SUA), care a fost prezentat joia trecuta Camerei Reprezentantilor si Senatului.

Obama duce o adevarata ofensiva pentru a-i convinge pe republicanii care controleaza Congresul sa-i voteze proiectul. Presedintele SUA sustine insa ca nu se va folosi de veto in cazul in care Congresul ar reveni cu propriul plan de masuri.