Actiunile BNP Paribas si Societe Generale, cele mai mari banci din Franta, inregistrau scaderi importante in sedinta de marti, pe fondul temerilor privind lichiditatea si accesul la finantare pe termen scurt al institutiilor de credit, potrivit Reuters. De asemenea, traderii arata ca indoielile privind cumpararea de obligatiuni guvernamentale italiene de catre China afecteaza BNP Paribas, avand in vedere ca aceasta banca are cea mai mare expunere pe Italia.

Reprezentantii BNP Paribas a negat marti comentariile atribuite unei surse anonime, citate de Wall Street Journal, care arata ca cea mai mare banca din Franta nu se poate finanta in dolari. Institutia de credit a dat insa asigurari ca "finantarea in dolari se realizeaza in mod normal".

BNP Paribas, care inregistra pierderi de 10% in prima parte a sedintei bursiere, scadea cu 8,2% la ora 9:55 GMT, in vreme ce actiunile Societe Generale coborau cu 4%.

Societe Generale a anuntat luni ca va reduce costurile si va vande active pentru a face obtine fonduri de 4 miliarde de euro, in incercarea de a combate volatilitatea pietei.