Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Un consultant sustine ca se ofera sa ajute Ministerul Economiei la recrutarea managerilor privati contra sumei de 1 leu

Un consultant sustine ca se ofera sa ajute Ministerul Economiei la recrutarea managerilor privati contra sumei de 1 leu. Ministerul a primit cinci oferte, din care trei au fost validate, in cadrul licitatiei pentru selectarea consultantului care va sprijini institutia in procesul de recrutare a managerilor privati de la companiile de stat, a declarat pentru HotNews.ro George Butunoiu, reprezentantul unuia dintre ofertanti. Paradoxal, acesta sustine ca pretul maxim oferit de Ministerul Economiei pentru serviciile consultantului este prea mare. Ministerul este dispus sa plateasca aproape 600 de mii de euro. "Noi am cerut 1 leu", a afirmat Butunoiu, care precizeaza ca un astfel de contract ar avantaja firma pe care o detine "din punct de vedere profesional". El explica si de ce a facut aceasta oferta: doar astfel are sanse egale cu un competitor precum Pedersen, care detine birouri in zeci de tari. "Daca nu as fi cerut 1 leu nu aveam nicio sansa", a precizat Butunoiu. Potrivit informatiilor HotNews.ro, ceilalti competitori au prezentat in ofertele lor sume apropiate de cea estimata de Ministerul Economiei. Potrivit anuntului de participare, durata acordului-cadru va fi de 12 luni, perioada in care trebuie acordate servicii de consultanta specializata pentru recrutarea de personal de conducere pentru minimum cinci si maximum 15 companii aflate sub autoritatea Ministerului Economiei. Potrivit unui comunicat recent al Ministerului, primele companii care vor avea management privat sunt Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Compania Nationala Romarm.

Florin Talpes, seful BitDefender: Listarea pe bursa nu va fi in 2012. In 30 de zile vom deschide un nou birou in afara Europei

Bitdefender va fi listat pe bursa dupa anul 2012. Daca se va intampla inainte, ea se va realiza doar pe bursa de la Bucuresti, a declarat directorul executiv al producatorului autohton de solutii de securitate IT, Florin Talpes. In urmatoarea luna, compania vrea sa deschida o noua reprezentanta in afara Europei. Bitdefender are in prezent cinci birouri in afara Romaniei: doua in Statele Unite ale Americii si cate una in Marea Britanie, Germania si Spania. In Rusia, compania activeaza pe baza unui parteneriat. In toate aceste tari, compania are peste 100 de angajati. "In continuare, echipa de cercetare si dezvoltare este in Romania, o parte a echipei centrale este in Romania, dar BitDefender este structurat ca un holding", a anuntat Talpes, cu ocazia lansarii unei noi identitati de brand. Noul logo este steagul dacic, simbol al faptului ca firma are radacini romanesti. "Romania nu are o legislatie in ceea ce priveste holding-urile si atunci Bitdefender este un holding olandez". Dar investitorii care controleaza compania sunt in general romani, a precizat acesta.

Bloomberg: Sansele ca Grecia sa intre in incapacitate de plata in urmatorii cinci ani sunt de 98%

Sansele ca Grecia sa intre in incapacitate de plata in urmatorii cinci ani sunt de 98%, potrivit estimarilor dealerilor. Informatia a fost lansata in contextul in care premierul grec George Papandreou nu a reusit sa convinga investitorii ca tara poate face fata crizei datoriilor suverane, transmite Bloomberg. "Toata lumea ia in calcul intrarea in incapacitate de plata pe termen scurt si cred ca va fi un eveniment dur. Este clar ca masurile de austeritate nu functioneaza", a declarat fondatorul fondului de investitii TF Market Advisors din New York. Cancelarul german Angela Merkel a declarat marti ca trebuie facut totul pentru a evita un faliment necontrolat al Greciei, politicienii incercand sa limiteze contagiunea catre alte state din zona euro. Promisiunile premierului grec de a respecta tintele de deficit convenite cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au fost subminate de datele care arata ca deficitul bugetar a crescut cu 22% in primele opt luni. Autoritatile de la Atena au aprobat la finele saptamanii trecute un nou plan de reducere a deficitului bugetar, insa populatia se opune unor noi masuri de austeritate.

Dacia va incepe sa vanda masini si pe internet in aceasta saptamana

Dacia va incepe sa vanda masini si pe internet, in aceasta saptamana. Este vorba despre un program pe care compania il lanseaza joi si prin care clientii din Italia isi pot cumpara masina online. Cei care vor achizitiona astfel un autoturism vor plati 500 de euro sa li se elibereze cartea de identitate a masinii, dupa care vor merge la dealer sa-si ridice masina, scrie Agentia France Presse, citandu-l pe directorul de marketing al Groupe Renault, Stephen Norman. Programul de teste va dura intre sase si 12 luni, iar apoi se va decide daca este nevoie de extinderea lui in alte tari. Ideea Dacia nu este noua, oficiali ai Renault declarand in trecut ca vanzarea prin internet ar fi o alternativa interesanta si profitabila. Recent, retailaerul de electronice eMag s-a aratat interesat de vanzarea de masini pe internet in tara noastra, insa nu a fost pronuntat niciun nume de marca auto.