Comisia Europeana va prezenta in curand variante pentru crearea de obligatiuni comune pentru zona euro, a declarat miercuri, la Parlamentul European, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. El a avertizat ca acest lucru nu va pune capat crizei datoriilor suverane, care ameninta viitorul economic si politic al Europei.

Jose Manuel BarrosoFoto: Comisia Europeana

Barroso a aratat ca singurul mod de a opri ciclul negativ de pe pietele financiare este o integrare mai profunda a pietelor europene, dar a cerut ca aceasta integrare sa nu vina din partea Germaniei si Frantei, si alte state mai mici sa le urmeze, ci prin ceea ce oficialii UE numesc "metoda comunitara", unde Bruxellesul are initiativa.

Potrivit Reuters, Barroso a mai aratat ca zona euro se confrunta in prezent cu cea mai mare provocare din ultima perioada.

  • Barroso, la Parlamentul European: "Aceasta este o lupta pentru locurile de munca si prosperitatea familiilor din toate statele membre. Aceasta este o lupta pentru viitorul economic si politic al Europei. Aceasta este o lupta pentru ceea ce Europa reprezinta in lume. Aceasta este o lupta pentru integrare europeana".

Citeste mai mult despre declaratiile lui Barroso pe Parlamentor.ro