SIF-urile ar fi putut obtine un pret mai bun in negocierile cu Erste pentru actunile BCR daca erau solidare, a declarat presedintele CA si directorul general al SIF Moldova, Costel Ciocea, mentionand ca actionarii SIF Moldova vor decide in privinta ofertei grupului austriac, potrivit Mediafax.

"Lipsa de solidaritate a SIF-urilor a dus la scaderea capacitatii de negociere. Conditiile ar fi putut fi imbunatatite daca era o solidaritate intre SIF-uri. Daca era aceasta solidaritate nu ajungeam sa aflam seara si de la Viena, dintr-un comunicat, ca Erste s-a inteles cu celelalte patru SIF-uri. Conditiile sunt sub nivelul celor dorite de noi, dar pentru a obtine ceva mai bun este nevoie de solidaritate, ori asta nu a fost (...) Ma surprinde pozitia celorlalte SIF-uri, care, desi au convocat AGA chiar pe tema listarii BCR, la solicitarea actionarilor, ele au continuat negocierile. Pana la urma actionarii decid, iar noi, SIF-urile, avem cam aceiasi actionari", a afirmat Ceocea.

Erste a anuntat miercuri seara ca a incheiat un acord de principiu cu patru dintre cele cinci SIF-uri - SIF Banat Crisana, SIF Transilvania, SIF Munteania si SIF Oltenia - pentru preluarea unui pachet reprezentand 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de Erste Bank.