Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Premierul Emil Boc a transmis Parlamentului propunerea de infiintare a Ministerului Afacerilor Europene

Premierul Emil Boc a transmis celor doua camere ale Parlamentului propunerile de infiintarea a Ministerului Afacerilor Europene si de numire a lui Leonard Orban in functia de ministru al afacerilor Europene. Noul minister va coordona procesul de absorbtie a fondurilor europene, precum si politicile si strategiile din domeniul afacerilor europene.

Doi ministri vorbesc despre un nou centru IBM cu pana la 3000 de angajati in Romania/ IBM Romania: Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si cel al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, au facut in ultimele zile declaratii privind intentia si chiar decizia IBM de a infiinta un centru cu pana la 3000 de angajati in Romania in perioada urmatoare. Initial, ministrul Vreme a declarat luni pentru Mediafax ca "Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati". Marti, in cadrul discutiilor cu secretarul de stat american Hillary Clinton, si Teodor Baconschi a salutat "decizia deja luata privind o fabrica IBM care va fi creata in Romania". Contactati de HotNews.ro, oficialii IBM Romania au afirmatinsa ca: "Nu dispunem de detalii privind un proiect de anvergura in perioada urmatoare in Romania". HotNews.ro a solicitat explicatii din partea celor doua ministere, insa pana in acest moment nu am primit nici un raspuns.

Dacia va lansa masini in culori mai vii la final de 2012, pentru a atrage clienti tineri

Dacia va introduce in gama de culori nuante de galben, verde si rosu pentru a atrage clienti mai tineri, primele modele de acest fel urmand sa apara pe piata dupa salonul de la Paris, in toamna anului 2012d. Anuntul a fost facut, intr-un interviu la Frankfurt, de directorul de marketing al Renault. El a precizat ca decizia in acest sens este totusi complicata, deoarece masinile in culori mai luminoase se vand mai bine doar in anumite tari, in timp ce in alte tari nu sunt foarte bine primite.

Guvern: Ponderea dosarelor controlate de autoritati pentru ajutorul de incalzire va creste de la 3% la 60%

Ponderea dosarelor controlate de autoritati pentru ajutorul de incalzire va creste de la 3% la 60% . Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotarare, normele metodologice de aplicare ale prevederilor Ordonantei de Urgenta privind acordarea de ajutoare pentru incalzire. Principala modificare introdusa prin Hotararea de Guvern vizeaza cresterea procentului de dosare care vor fi verificate, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliu sau, dupa caz, la resedinta solicitantului ajutorului, de la 3% cat era anterior, la 60% dintre dosarele depuse. Prin Ordonanta de Urgenta nr. 70 din 2011 s-a stabilit acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei pentru familiile ale caror venituri pe membru de familie sunt de pana la 786 de lei si pentru persoanele singure ale caror venituri sunt mai mici de 1.082 de lei.

Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei SUA: Europa are capacitatea de a rezolva criza datoriilor

Europa are capacitatea de a rezolva criza datoriilor, insa trebuie sa faca mai multe eforturi in aceasta directie, a declarat miercuri Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei SUA, citat de AFP. Europenii "recunosc ca trebuie sa faca mai mult, recunosc ca exista intarzieri", a declarat Geithner, care va participa vineri la intalnirea ministrilor economiei si finantelor din Uniunea Europeana, ce urmeaza sa fie gazduita de Polonia. Printre tarile care trebuie sa faca un efort suplimentar, Timothy Geithner a mentionat in special Germania. "Trebuie sa se miste mai repede", a adaugat el, precizand ca europenii ar trebuie sa injecteze mai multi bani in piata pentru a nu intra in criza. Europa are nevoie de reforme, dar ele "nu vor functiona daca nu sunt insotite de bani", a mai spus oficialul american.