Politia britanica l-a pus sub acuzare pe Kweku Adoboli, traderul care este suspectat ca a provocat o pierdere de doua miliarde de dolari bancii elvetiene UBS, potrivit Reuters. Barbatul, in varsta de 31 de ani, va aparea in fata magistratilor vineri seara.

Kweku Adoboli era director in cadrul departamentului ETF ("Exchange Traded Funds") al UBS din Londra.

Banca elvetiana UBS a anuntat joi ca a "descoperit o pierdere cauzata de o operatiune de trading neautorizata" in sectorul de investitii. Frauda a fost descoperita miercuri, potrivit unei scrisori transmise de conducerea bancii catre angajati, a carei copie a fost obtinuta de agentia AFP. Intr-un comunicat postat pe site-ul bancii, UBS precizeaza ca estimarea actuala a acestei pierderi este de 2 miliarde de dolari.

Din cauza acestei fraude, banca ar putea inchide in pierdere trimestrul III al acestui an. UBS a precizat ca niciun client al bancii nu este afectat de aceasta pierdere.

Conducerea spune ca a informat "pietele de aceasta frauda de aceasta frauda, in conformitate cu legislatia, si o ancheta este in curs". Banca precizeaza in scrisoare ca "fundamentele bancii nu sunt afectate" de aceasta afacere.