Decizia cu privire la plata urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei a fost amanata, din luna septembrie in octombrie, a declarat vineri presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, citat de AFP.

"Decizia cu privire la urmatoarea transa din pachetul de salvare va fi luata in luna octombrie, pe baza rapoartelor troicii (UE, FMI si Banca Centrala Europeana)", a declarat Juncker.

Transa de opt miliarde de euro din pachetul de salvare a Greciei trebuia platita initial in luna septembrie.

Intreruperea neasteptata a discutiilor dintre guvernul grec si delegatia de inspectori ai UE, FMI si BCE, care monitoriza progresele si planurile de redresarea a finantelor Greciei, a dus la amanarea platii acestei transe din imprumut.

Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice si monetare, declara saptamana trecuta ca delegatia institutiilor internationale este asteptata sa revina la Atena saptamana viitoare.

AFP mai arata ca guvernul grec a recunoscut deja ca nu poate atinge obiectivele fiscale stabilite impreuna cu creditorii internationali din cauza recesiunii mai severe decat se prevazute, insa va continua eforturile pentru a stabiliza sistemul fiscal.