​Michael Spindelegger, vice-cancelar si ministru de Externe al Austriei, a declarat ca ia in calcul "examinarea unui posibil faliment al Greciei", ca "scenariu alternativ", in conditiile in care cifrele privind situatia finantelor elene nu sunt in acest moment "pe masa", potrivit AFP.

Declaratia vine dupa ce decizia cu privire la plata urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei de catre Uniunea Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana, a fost amanata din luna septembrie pentru octombrie. Transa in valoare de opt miliarde de euro din pachetul de salvare a Greciei trebuia platita initial luna aceasta.

O noua discutie intre autoritatile de la Atena si oficialii UE, FMI si BCE este asteptata luni. Delegatia UE, FMI si BCE, care monitoriza progresele si planurile de redresare a finantelor Greciei, a decis saptamana trecuta amanarea platii acestei transe din imprumut.

Guvernul grec a recunoscut deja ca nu poate atinge obiectivele fiscale stabilite impreuna cu creditorii internationali din cauza recesiunii mai severe decat se prevazute, insa va continua eforturile pentru a stabiliza sistemul fiscal.