Peste 57.500 de contracte incheiate la Sibex in prima saptamana cu program extins

de DP     HotNews.ro
Luni, 19 septembrie 2011, 9:35 Economie | Finanţe & Bănci


La Sibex, prima săptămână în care s-a tranzacţionat după program prelungit până la ora 23.15 s-a încheiat cu un volum total de 51.855 de contracte. La acestea se adaugă şi 5508 de contracte rezultate în urma închiderilor de la scadenţa septembrie, care a avut loc vineri 16.09,  astfel că totalul a crescut la 57.563 de contracte, fiind înregistrată cea mai bună săptămână din acest an. Media zilnică a fost, astfel, de peste 11.400 de contracte.

Valoarea tranzacţiilor a fost şi ea semnificativă situându-se la 365,69 milioane de lei. Comparativ cu săptămâna anterioară, lichiditatea pieţei a crescut cu aproape 31%. Numărul de contracte a depăşit, în trei şedinţe consecutive, pragul de 11.000, înregistrându-se şi cel mai bun volum pe anul în curs, cu  14.810 contracte încheiate miercuri 14.09.

În săptămâna 13-16.09, simbolul DEDJIA_RON era cel mai lichid cu  24.361 de contracte realizate, interesul venind pe fondul mişcărilor semnificative de preţ înregistrate de indicele american precum şi al corelării cu piaţa bursieră americană. Pe doi s-a clasat derivatul pe acţiunile SIF5, cu 12.752 de contracte, intensitatea la tranzacţionare pe acest produs fiind stimulată de ştirea că Erste va cumpăra 24% din acţiunile deţinute de patru dintre SIF-uri la BCR. Pe trei s-a aflat  derivatul pe uncia de aur, având simbolul SIBGOLD, cu 8362 de contracte, evoluţia metalului galben pe plan extern continuând să ţină speculatorii în priză.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

295 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi