Banca elvetiana Credit Suisse va plati autoritatilor germane 150 de milioane de euro pentru a inchide un dosar de evaziune fiscala, in urma unui acord cu parchetul din Dusseldorf, relateaza AFP.

Acest acord pune punct unei "proceduri judiciare indelungate si complexe", precizeaza banca, intr-un comunicat.

Acordul va permite inchiderea anchetelor lansate de parchetul din Dusseldorf impotriva colaboratorilor Credit Suisse din Germania, banuiti ca au ajutat mai multi cetateni germani sa fraudeze fiscul.

In martie 2010, parchetul din Dusseldorf a anuntat deschiderea unei anchete impotriva a 1.100 de clienti ai Credit Suisse, dar si a colaboratorilor celei de-a doua banci ca marime din Elvetia.

Landul Rhenania de Nord-Westphalia, regiune din care face parte orasul Dusseldorf, a cumparat un CD care contine numele a 1.500 de persoane care ar fi fraudat fiscul german, prin intermediul unor conturi deschise in Elvetia.

O achizite evaluata de presa germana la 2,5 milioane de euro a permis fiscului german sa recupereze pana la 400 de milioane de euro.

Peste 3.000 de persoane s-au auto-denuntat la Fiscul german.

Astazi, Credit Suisse a ajuns la un acord similar celui incheiat in aprilie de o alta banca elvetiana, Julius Baer.

Julius Baer a anuntat atunci plata a 50 de milioane de euro pentru a inchide un dosar de evaziune fiscala si pentru a evita o lunga procedura judiciara.