O incetare de plati in cazul Greciei "nu este o ipoteza de lucru" in Zona Euro, a declarat luni ministrul francez al Finantelor, Francois Baroin, in conditiile in care mai multe state au inceput sa evoce o astfel de posibilitate, relateaza AFP.

"Nu este o ipoteza de lucru, nu este strategia noastra", a subliniat acesta, in marja unei reuniuni cu omologii sau africani, care are loc la Paris.

"Strategia noastra (...) este sa facem operational acordul din 21 iulie" adoptat de Zona Euro pentru a acorda un nou ajutor Greciei si pentru a intari fondul de salvare european, a adaugat oficialul francez.

Potrivit lui Baroin, "Grecia stie ce are de facut, guvernul grec stie care ii sunt obligatiile, datoriile, responsabilitatile sale vizavi de creantieri".

"Tine de guvernul grec sa lucreze cu reprezentantii troicai", ce reuneste FMI, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana, a continuat Francois Baroin.

Intrebat ce se va intampla in cazul unui raport defavorabil al troicai privind progresele bugetare ale guvernului de la Atena si asupra posibilitatii ca marii creditori sa refuze deblocarea urmatoarei transe de imprumut in octombrie, vitala pentru Grecia, ministrul nu a dorit sa detalieze o astfel de ipoteza. "Nu se pune problema sa anticipam", a replicat el.