Costurile la creditele ipotecare in SUA au ajuns la cea mai mica valoare din ultimii 40 ani, cu o dobanda pe 30 ani de 4,09 procente, potrivit Sibex. Aceasta valoare nu este insa suficienta pentru a cumpara, de exemplu, o casa in Oregon. Alexis Wolf, agent imobiliar, a fost nevoit sa apeleze la ajutorul rudelor pentru un imprumut intrucat nu avea credit suficient si nici istoric in ceea ce priveste locul de munca pentru a obtine un credit ipotecar.

Experienta lui Wolf ilustreaza prezicerile oficialilor FED de la reuniunea de doua zile pe care oficialii au avut-o in vederea stimularii cresterii economice. Ratele scazute ale dobanzilor, remediul traditional intr-o economie in scadere, nu ajuta domeniul imobiliar care inca din 1982 a stat la baza fiecarei redresari economice, cu exceptia celei actuale.

Vanzarile de proprietati au scazut in luna iulie inregistrand cea mai mica valoare din noiembrie, iar pretul mediu a scazut cu 4.4 procente fata de anul anterior. Cresterea executarilor silite, standarde mai stricte de creditare si o rata a somajului blocata la 9 procente de peste doi ani, toate acestea au impact asupra pietei. “Costurile mai mici de imprumut nu sunt susceptibile de a face diferenta”, spune economistul Brad Hunter.

Citeste mai mult pe site-ul Bursei din Sibiu.