Prim-ministrul grec Giorgios Papandreou se va intalni martea viitoare la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, au anuntat miercuri reprezentanti ai guvernului german, citati de presa franceza. Papandreu a fost invitat de catre industriasii germani la conferinta lor anuala, unde Merkel va sustine un discurs. Cei doi lideri vor lua masa impreuna si vor sustine o conferinta de presa comuna, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Steffen Seibert.

Principalele subiecte pe ordinea de zi vor fi "situatia economiei Greciei, eforturile de consolidare fiscala greaca si punerea in aplicare a agendei privind reforma", a mai declarat Steffen Seibert.

Grecia trebuia sa adopte mai multe masuri de austeritate, a declarat miercuri ministerul elen de finante, Evangelos Venizelos, inaintea unei sedinte a Executivului, care ar putea anunta disponibilizari in sectorul public si cresteri de taxe pentru a obtine urmatoarea transa din imprumutul extern, potrivit Reuters.

"Avem nevoie de noi masuri suplimentare? Da, avem nevoie de mausri suplimentare", a declarat Venizelos, adaugand ca tara are nevoie de ajutorul creditorilor internationali, care au impus o serie de cresteri de taxe nepopulare, taieri de pensii si reforme economice.