Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe premierul belgian Yves Leterme, caruia i-a spus ca, in viziunea sa, un proces puternic de integrare economica a tarilor din UE este solutia pentru problemele cu care se confrunta Uniunea Europeana: "Bine ati venit la Bucuresti. Ce parere aveti despre Europa acum? (...) O sa ma intalnesc cu Martens (Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European - n.red.) in doua ore", a spus Traian Basescu la inceputul intrevederii, potrivit Mediafax.

La randul sau, oaspetele sefului statului a afirmat ca tarile din UE, in special cele din zona Euro, trec prin dificultati: "Cred ca trecem printr-o faza dificila, dar cred ca vom reusi", a apreciat Yves Leterme.

"Din punctul meu de vedere, un proces puternic de integrare este solutia, integrarea economica a tarilor noastre", a replicat presedintele Basescu, dupa care jurnalistii au fost invitati sa paraseasca sala, restul intrevederii desfasurandu-se cu usile inchise.

Seful statului roman mai are in programul zilei de joi intrevederi cu Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, cu Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European, si cu Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene, iar de la ora 16.00 va participa la Conferinta cu tema "Un raspuns de centru-dreapta la criza politica si sociala: un proiect pentru Europa", organizata de Partidul Popular European la Palatul Parlamentului.