Intre 15 si 20 de banci europene trebuie sa fie recapitalizate, a declarat vineri Jean-Pierre Jouyet, seful Autoritatii pentru reglementarea pietelor financiare din Franta, potrivit Reuters.

"Este intr-adevar o problema in Europa in ceea ce priveste capitalizarea bancilor. Sunt intre 15 si 20 de banci care trebuie recapitalizate", a declarat Jean-Pierre Jouyet intr-un interviu acordat postului de radio Europe 1.

Intrebat daca vreuna din bancile franceze are nevoie de recapitalizare, el a raspuns ca "nu in aceasta faza".

Fondul Monetar International estimeaza ca bancile europene au inregistrat pierderi de 200 miliarde de euro din cauza crizei datoriilor si ar putea face fata unor pierderi potentiale de 300 miliarde de euro. Institutia internationala a cerut autoritatilor europene sa procedeze la o recapitalizare rapida a bancilor din regiune.

Declaratiile lui Jean-Pierre Jouyet vin la o zi dupa ce Michel Barnier, comisarul european pentru piata interna si servicii, a amintit ca noua banci nu au reusit sa treaca cel mai recent test de stres efectuat de Banca Centrala Europeana, iar alte 16 au trecut la limita si trebuie recapitalizate.