Ca va urma o noua criza, pare destul de clar. Ca ea va lovi mai dur decat precedenta, e la fel de evident. Organismele economice sunt mult mai slabite decat in 2008. Pana si semi-irationalii nostri lideri admit ca e groasa. Inainte vreme, tineau sa ne asigure ca Romania e ferita dCa va urma o noua criza, pare destul de clar. Ca ea va lovi mai dur decat precedenta, e la fel de evident. Organismele economice sunt mult mai slabite decat in 2008. Pana si semi-irationalii nostri lideri admit ca e groasa. Inainte vreme, tineau sa ne asigure ca Romania e ferita de criza, ba ne si indemnau sa ne luam proprietati in SUA. E drama pacientului, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

A fost diagnosticat cu o banala raceala, desi avea cancer. Medicii se grabeau la congrese. Boala s-a agravat. Medicii au refacut

fmi1

fmi1

Foto: Hotnews

diagnosticul, dar boala avansase prea mult. La rand stau pacienti cu boli mult mai grave. Desi incearca perfuzii, medicii nu observa un lucru banal. Serul injectat e de vina. Banii vin dintr-un sistem financiar bolnav care trebuie curatat. Sistsemul bancar insa refuza carantina.

Atasat alatur si doua foto facute de mine, zilele trecute la Sinaia, la un restaurantel din centrul orasului. Sper sa recunoasteti personajele, eu eram la a doua masa de ei, de unde discutiile puteau fi auzite.

fmi2

fmi2

Foto: Hotnews

Am mai spus-o in repetate randuri, pana cand bancile nu vor fi reglementate, putem spera orice, putem visa strategii pentru ca tot degeaba. Bancile detin datoriile Statelor. Statele trebuie sa reglementeze sistemul bancar. Partea proasta e ca nu ai lideri. Cangrena avanseaza rapid.

Medicii fac congrese, ale caror concluzii sunt identice. Pacientul trebuie operat, vom face o echipa coordonata care sa faca operatia. De trei ani se promite, de trei ani congresele se tin lant. Uitati-va la ultimele declaratii de final de reuniuni G7, G8, G20 si veti intelege ce vreau sa spun.

Treburile se complica cu o viteza mai mare decat se cauta solutii. Acum un an, daca vorbeai de falimentul Greciei riscai sa ti se spuna ca esti idiot. Acum esti privit ca un tip care stie el ceva dar nu spune tot ce stie.

Masurile radicale care trtebuie luate sunt putine. Pacientul e deja in coma. Doctorii insa sunt preocupati de congrese.

In rest, multe nu ar fi de zis. Poate doar de urmarit ceea ce se mai intampla pe la congrese, ca soarta Pacientului e pecetluita intr-un fel anume. O seara frumoasa tuturor.

Comenteaza pe blogul Hymerion.ro