Intemeietorul teoriei socialismului stiintific, Karl Marx, a avut dreptate in privinta autodistrugerii capitalismului, spune, intr-un interviu acordat Wall Street Journal, Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom al Economiei: "Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se distruge din interior", a afirmat Roubini. "Pietele nu functioneaza", a mai adaugat el.

Nouriel RoubiniFoto: Agerpres

Nouriel Roubini este de parere ca economia globala merge in directia unei recesiuni colective, in frunte cu Statele Unite, Zona euro si Japonia, iar Guvernele au luat exact masurile gresite, in incercarea lor de a preveni fenomenul.

"Fiecare companie vrea sa supravietuiasca, reducand costurile cu forta de munca. Costurile cu forta de munca inseamna venitul salarial si consumul. Din cauza asta este un proces autodistructiv",este explicatia lui Roubini.

Economistul american Nouriel Roubini este recunoscut pentru pesimismul sau si a devenit celebru gratie faptului ca a prezis, inca din 2005, criza economica globala izbucnita doi ani mai tarziu.